ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul are o lungă istorie de acomodare cu politica acestei lumi, fiindcă de aceea au și stat plus ambasade în mai toată lumea. Dar au ceva care lipsește în ortodoxie, de pildă: comisii de oameni de știință serioși, inclusiv (sau mai ales) pe bioetică.

Comisia Catolică din SUA a constatat că la vaccinuri s-au folosit celule de fetuși avortați.

Conform Agerpres, care citează Reuters,

"Vaccinurile Pfizer și Moderna au anumite legături cu linii celulare care își au originea în țesuturi prelevate din fetuși avortați în ultimul secol, potrivit Conferinței americane a episcopilor catolici (USCCB)."

Dar, întrucât pandemia de COVID-19 este un pericol atât de mare, astfel de vaccinuri "pot fi folosite cu conștiința împăcată și cu o anumită cunoaștere a faptului că ele nu constituie o cooperare formală cu avorturile din care derivă celulele folosite în producția vaccinurilor".

Adică Covidul e un pericol medical mult prea mare (deși, nota bene, peste 99% dintre cei ce se îmbolnăvesc supraviețuiesc), astfel că poate fi trecut cu vederea acest amănunt pernicios, al folosirii liniilor de celule fetale.

Bun, este treaba lor, nu comentez decizia dacă este etică sau nu în context.

Aș fi curios dacă această comisie are vreo poziție în ceea ce privește modificarea genetică adusă de vaccinurile mARN - nu am cercetat chestiunea, dar mi se pare mult mai controversată bioetic.

Dar să afirmi, ca stareț al uneia dintre cele mai importante mănăstiri athonite, că vaccinul (Pfizer) nu are legătură cu celulele de fetuși, doar pentru că l-ai făcut tu, și să aduci imediat argumentul că în România mor 500 de oameni pe zi, fără să amintești cauzele și faptul că la același număr de infectați zilnic, România are cu între 400% și 1000% (!) mai mulți morți decât alte state, deci să aduci aceleași argumente (argumentum timoris) pro-vaccinare ca Arafat sau col. Gheorghiță tu, Gheronda Efrem, un reper al ortodoxiei, doar ca să ocolești întrebarea, mi se pare că aceasta dă măsura timpului pe care-l trăim.

Doamne, nu ne lăsa pe noi, păcătoșii robii tăi...

VIDEO: Un tânăr român îi prezintă o serie de adevăruri Arhim. Efrem iar starețul de la Vatoped face reclama vaccinarii cu Pfizer

Citiți și Șoc la Sfântul Munte Athos: Starețul Efrem de la marea mănăstire Vatoped s-a întors ca propagandist al vaccinării. Un scriitor grec drept-credincios îl pune la punct: Nici cei mai fanatici susținători ai vaccinurilor nu recomandă așa ceva!

Citiți 50 de medici români atrag atenția asupra unei probleme de etică și conștiință religioasă: Toate vaccinurile anti-Covid distribuite în România au folosit fie în etapele de producere, fie în testarea eficacității lor linii celulare de la COPII AVORTAȚI

Citiți O angajată a companiei Pfizer dezvăluie discuțiile secrete despre EMBRIONII UMANI din vaccinul PFIZER: Dorim să evităm ca informațiile despre celulele fetale să fie vehiculate. Riscul e prea mare. CONFIRMAREA AVERTISMENTELOR ACTIVENEWS