ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol de CJ Hopkins tradus pentru cititorii ActiveNews de Irina Bazon:
 
Războiul împotriva realității este în plină desfășurare, continuă nestingherit. Societățile din întreaga lume au fost împărțite în realități opuse, ireconciliabile. Vecinii, prietenii și chiar membrii familiei sunt divizați în două tabere ostile, fiecare considerând-o pe cealaltă ca fiind un grup de psihotici paranoici, fanatici deliranți, idioți periculoși și, în orice caz, ca dușmani de moarte.

În Marea Britanie, Germania și în multe alte țări, precum și în numeroase state din SUA, rămâne în vigoare „starea de urgență”. Un virus apocaliptic își face de cap. Variante mutante se răspândesc ca focul. Cea mai mare parte a societății este încă închisă sau supusă restricțiilor sanitare de urgență. Oamenii încă se plimbă în public cu scuturi din plastic pe față și cu măști asemănătoare celor medicale. Poliția se prezintă la casele oamenilor pentru a-i aresta pentru „adunări ilegale în aer liber”. Orice abatere de la realitatea oficială este cenzurată de corporațiile Big Tech. Drepturile constituționale sunt încă suspendate. Populații întregi sunt constrânse să se injecteze cu „vaccinuri” experimentale. Sunt implementate sisteme de segregare pseudo-medicale. Și așa mai departe ... sunteți familiarizați cu detaliile.

Între timp, în Suedia și în alte țări, precum și în alte state din SUA, nu există o pandemie apocaliptică. Oamenii își desfășoară viața în mod normal. Da, există un virus nesuferit, astfel că oamenii iau măsuri de bun-simț, așa cum fac de obicei oamenii în cazul oricărui virus, dar nu există o „stare de urgență” în vigoare și nici un motiv pentru a fi transformată societatea radical într-o distopie paranoidă, patologizat-totalitară.

Această stare de fapt, în care există două realități contradictorii, care se exclud reciproc, este ... imposibilă și, prin urmare, nu poate continua. Ori există o pandemie devastatoare globală care să justifice o „stare de urgență” globală, suspendarea drepturilor constituționale și celelalte „măsuri de urgență” totalitare la care am fost supuși din martie 2020 sau [această situație] nu există. Este simplu ca bună ziua.

Sau s-ar putea să nu fie atât de simplu. Este ușor să uităm acest lucru, având în vedere că în ultimele 16 luni oamenii au fost puternic divizați și locuiesc în realități care se exclud reciproc, privindu-i pe oamenii care nu se conformează realității lor drept dușmani. Nu vorbesc despre dezacorduri de natură politică, nici chiar de diferențe socio-culturale. Vorbesc despre realități contradictorii. Despre lucruri care s-au întâmplat sau care nu s-au întâmplat. Despre lucruri care fie există, fie nu există.

Nu voi readuce pe tapet subiectul despre război împotriva populismului – l-am acoperit suficient la vremea respectivă – însă atunci a fost lansat oficial actualul război globalisto-capitalist împotriva realității. Nu e vorba doar de minciunile și propaganda obișnuită. A fost un asalt ideologic total. La sfârșitul acestuia, oamenii chiar credeau că (a) Donald Trump este un agent rus, (b) că este un adevărat „Hitler”, care urmează să organizeze un fel de „lovitură de stat”, să se declare un Führer american și să instaureze un al patrulea „Reich alb suprematist trumpian” și (c) că a încercat efectiv să facă acest lucru trimițând câteva sute de protestatari neînarmați – bunici extremiste „violente”, „trupe de comando” compuse dintr-un tată și un fiu  și un țăcănit cu coif cu coarne de bizon – pentru a invada Capitoliul și a răsturna guvernul în timpul așa-numitei „insurecții din 6 ianuarie”.

Deci, când GloboCap a lansat realitatea „Noua normalitate”, nu începeau chiar de la zero. Milioane de oameni – nu doar americani, pentru că Războiul împotriva populismului e o campanie globală – trăiau deja într-o nouă realitate, în care faptele nu mai aveau nicio relevanță, în care lucruri care nu s-au întâmplat niciodată au avut, de fapt, loc oficial, iar alte lucruri care s-au petrecut în mod evident nu s-au întâmplat niciodată oficial, sau în care erau „teorii ale conspirației propagate de extremiști de dreapta”, „știri false” sau „dezinformare”, chiar dacă oamenii știau că nu sunt astfel.

Dar scopul Războiului împotriva realității condus de GloboCap nu este doar acela de a induce în eroare masele și de a le împărți în tabere opuse. Conducătorii au înșelat masele și le-au împărțit în tabere opuse încă din zorii civilizației umane. De data aceasta, este vorba de ceva mai complicat de atât.

Războiul împotriva realității nu reprezintă o încercare de a înlocui realitatea cu una falsă. Sau este și acest lucru, dar este vorba doar de o parte din el. Scopul real este de a face din realitate un lucru arbitrar, de a o lipsi de conținutul ei epistemologic, de a o transforma într-un „semnificant volatil”, într-un cuvânt care nu mai are un referent obiectiv, ceea ce, din punct de vedere tehnic, deja se întâmplă. Nu poți fotografia realitatea. Este un concept. Nu este un obiect fizic care există undeva în timp și spațiu.

Dar să lăsăm acest ultim punct pentru o discuție ulterioară. Nu este momentul să ne pierdem în semiotică. Pentru majoritatea oamenilor, pentru cele mai practice scopuri, realitatea este ... realitate. Este ceva obiectiv. Material. Există efectiv. Există independent de convingerile noastre. Nu este un semnificant arbitrar, gol, care nu se referă la nimic, dar pe care să îl folosim, în mod strategic, pentru a ne afirma autoritatea sau pentru a impune o ideologie asupra societății. Dacă ar fi așa, atunci nu ar exista nicio realitate. Nimic nu ar fi adevărat, totul ar fi permis ... ceea ce este un nonsens postmodern marxist.

Dar imaginați-vă pentru o clipă că, de fapt, lucrurile ar sta așa … că ceea ce determină realitatea este de fapt doar o chestiune de putere, nu de fapte. Imaginați-vă că realitatea ar fi doar un concept pe care l-am folosi pentru a marca limitele cunoașterii noastre și credințelor noastre ideologice. Medicii noștri – oncologi și virologi, de exemplu, dar ar putea fi vorba de orice fel de medici sau oameni de știință – nu ar fi atât de diferiți față de alchimiștii medievali, care credeau total în realitatea lor în acea vreme, așa cum credeau pacienții pe care îi tratau, însă știm acum că aceea nu era deloc realitatea, deoarece realitatea noastră este realitatea. Adică, nu este ca și cum, peste cinci sute de ani, oamenii vor privi înapoi către practicile și cunoștințele noastre medicale și vor râde, așa cum facem noi față de acei alchimiști medievali, nu?

Încercam să explic scopul final al acestui război globalisto-capitalist asupra realității (...). Așadar, să revenim la a ne imagina realitatea nu așa cum o cunoaștem cu toții (un lucru real, material, care există), ci ca pe un construct pe care oamenii îl folosesc pentru a valida anumite credințe și percepții admise oficial. (...)

Acum imaginați-vă că ați fi un sistem ideologic extrem de puternic, cu o putere hegemonică la nivel global și urmăriți să vă impuneți ideologia asupra întregii lumi, dar nu ați avea o ideologie în sine și niciun fel de valori reale, deoarece valoarea de schimb este singura valoare reală, astfel încât misiunea ta este să ștergi toate ideologiile, valorile, adevărurile și sistemele de credințe etc. și să transformi întreaga lume într-o marfă de facto, pe care să o poți manipula în orice fel dorești, având în vedere că nu au nicio valoare inerentă, deoarece singura lor valoare reală este dată de piață.

Cum ai face acest lucru, anihilând toate valorile existente, valorile religioase, culturale și sociale și transformând totul într-o marfă?

Ei bine, nu ai vrea să distrugi realitatea complet, pentru că oamenii nu ar suporta asta. S-ar revolta imediat. Situația ar deveni neplăcută. Atunci, s-ar putea să vrei să mergi pe altă cale și să generezi mai multe realități contradictorii, nu doar ideologii contradictorii, ci realități care se exclud reciproc, care nu ar putea exista simultan ... 

Desigur, ar exista o realitate oficială la care toți ar fi obligați să se conformeze în mod rigid la un moment dat, dar ai schimba în mod frecvent realitatea oficială și i-ai forța pe toți să se conformeze noii realități (și să pretindă că nu s-au conformat niciodată celei vechi) și apoi, odată ce s-au acomodat cu cea nouă, vei schimba din nou realitatea oficială, până când capacitatea de judecată a oamenilor se blochează complet și vor renunța la încercarea de a mai înțelege ceva și vor încerca doar să-și dea seama ce ai vrut ca ei să creadă într-o anumită zi.

Dacă ai repeta acest proces suficient de mult timp, în cele din urmă, nu ar mai exista niciun sens ... iar de la acel punct, ai putea spune oamenilor orice dorești și ei ar accepta orice le spui – cum ar mai putea face vreo diferență? Un măscărici miliardar narcisist ar putea fi un agent rus și literalmente Hitler. O revoltă pe jumătate ar putea fi o „insurecție”. Copiii s-ar putea naște „rasiști extremiști”. Bărbații ar putea avea menstruație.

Mai mult, ai putea înscena o pandemie globală apocaliptică, care a avut loc doar în anumite țări sau doar în anumite zone ale unor țări și care ar reflecta, mai mult sau mai puțin, mortalitatea naturală  și nu ar crește semnificativ ratele istorice ale deceselor, dar ar fi, totuși, apocaliptică.

Oamenii perfect sănătoși ar deveni „cazuri medicale”. Cei care au murit din orice alte cauze ar putea fi numărați ca victime ale virusului apocaliptic. Ai putea spune oamenilor în mod clar că măștile nu te vor proteja de virus, apoi să schimbi placa și să le spui că vor fi protejați, după care, mai târziu, să admiți public că ai mințit pentru a-i manipula, apoi să negi că ai spus asta vreodată și să le impui să poarte măști.

Poți „vaccina” în mod experimental milioane de oameni al căror risc de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza virusului apocaliptic este minuscul sau inexistent și să ucizi zeci sau sute de mii în acest proces, iar oamenii, a căror capacitate de gândire a fost subminată metodic, să vă mulțumească pentru că le-ai ucis prietenii și vecinii, apoi să dea buzna la farmacia locală cu reduceri pentru a-și „vaccina” propriii copii, după care vor posta poze pe Internet cu acest eveniment.

În această etapă, nu ar trebui să îți mai faci griji cu privire la „răscoalele populiste” sau „terorism” sau la orice alt tip de activitate insurgentă, deoarece marea majoritate a populației globale ar fi cu totul incapabilă de gândire independentă și nu va mai putea discerne între ceea ce este real și ceea ce nu este și vor repeta orice nouă „poezie” cu care i-ai hrănit, precum reprezentanții unor companii de medicamente.

Nu există o strategie mai eficientă pentru sistemele ideologice hegemonice (care își impun controlul) la nivel global!

Îmi pare rău, cred că m-am pierdut din nou, nu sunt sigur ce încercam să spun. Am fost puțin confuz în ultima vreme. Nu dorm prea bine. Este probabil de la sindromul post-covid. Sau poate este doar acea perioadă a lunii. Nu mai contează. Totuși, cred că voi merge la fosta mea librărie locală și mă voi testa.

O zi frumoasă în ... știți voi, realitate!

CJ Hopkins

 
Traducere de Irina Bazon