ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procesul lansării ID-urilor digitale la nivel mondial a început cu mai mulți ani înainte de nebunia COVID și de publicarea cărții lui Klaus Schwab „COVID-19: Marea Resetare”.

Proiectul Națiunilor Unite ID2020 a fost lansat în 2016; scopul este de a oferi fiecărei persoane din lume o identitate digitală. Dar Uniunea Europeană a creat cadrul legal pentru introducerea unui ID digital european chiar mai devreme, în 2014, scrie LifeSiteNews, într-o analiză pe care o prezentăm mai jos.

În Europa, putem vedea că ID-urile digitale sunt deja folosite de majoritatea populației în multe țări, cum sunt Italia, Austria, Danemarca, Franța, Olanda, Norvegia și Suedia.  

Și chiar și Ucraina are o aplicație guvernamentală denumită Diia, un acronim pentru „statul și eu”, care combină deja identificarea digitală cu pașapoarte, licențe, ajutoare sociale, înregistrări privind „vaccinarea” COVID etc.

În timpul războiului în desfășurare cu Rusia, guvernul a adăugat chiar și o funcție prin care cetățenii puteau informa statul cu privire locația și echipamentul trupelor ruse. În mod bizar, aplicația conține și un joc în care utilizatorii pot distruge tancurile rusești cu dronele pe care le controlează.

Aș susține că însuși termenul „identitate digitală” este problematic, deoarece sugerează oamenilor că identitatea lor, întreaga lor ființă, ar putea fi stocată pe un server cloud.

Într-o prezentare din 2016 numită „Un proiect pentru identitatea digitală”, Forumul Economic Mondial a definit termenul „identitate” în felul următor:

„Identitatea este o colecție de atribute individuale care descriu o entitate și stabilește tranzacțiile la care poate participa acea entitate.”

Înțelegerea reducționistă a identității de către Forumul Economic Mondial este o problemă a epocii noastre tehnocratice, guvernată de dictatele unui materialism nihilist care vede ființa umană ca fiind nimic mai mult decât o colecție de atribute sau un „grup de celule” care se mișcă în timp și spațiu fără un scop sau sens ultim. În era noastră digitală, putem fi păcăliți să credem că o colecție de date digitale despre noi constituie identitatea noastră.

Identitatea umană este, desigur, mult mai mult decât atât, deoarece suntem creați după chipul lui Dumnezeu, ca unitate de trup, suflet și spirit. Suntem copii ai părinților noștri la nivel natural și facem parte dintr-o familie, dintr-un neam și un popor. Prin botez, devenim parte din trupul mistic al lui Hristos. Având un suflet nemuritor și liber arbitru, suntem mult mai mult decât o simplă colecție de calități și trăsături. Aceste adevăruri umane profunde sunt ignorate sau negate de tiranii transumaniști care conduc agenda din spatele așa-numitei identități digitale.

Supravegherea în masă prin date biometrice

Datele noastre biometrice vor fi o parte importantă a identităților digitale ale viitorului. Din păcate, supravegherea biometrică în masă prin camere cu recunoaștere facială nu se mai limitează la China comunistă.

Potrivit unui raport al Inițiativei Europene pentru Drepturile Digitale, țările extind supravegherea biometrică și digitală în masă în toată Europa de ani de zile. Raportul documentează proiecte de supraveghere biometrică în masă în 18 orașe germane, 5 orașe din Olanda și alte orașe din alte țări precum Franța, Spania și Marea Britanie. Un articol pe statista.com afirmă că tehnologia de recunoaștere facială este utilizată în 32 de țări europene.

UE intenționează să unifice toate sistemele de date naționale și ale UE într-o „superbază de date biometrice” gigantică, proiect care a necesitat deja costuri de aproape un miliard de euro.

De asemenea, agențiile guvernamentale americane colectează tot felul de date biometrice de la cetățenii lor și se relatează că Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) intenționează să împartă aceste date cu alte țări, în special cu țările europene, în schimbul accesului la propria lor bază de date.

Dacă toate acestea nu sună a control guvernamental total, centralizat asupra tuturor cetățenilor, nu știu ce altceva ar putea înseamna.
 
Controlul țărilor prin intermediul monedelor digitale

Așa-numitele Monede Digitale ale Băncii Centrale (CBDC) sunt o altă piesă importantă în puzzle-ul controlului și supravegherii totale.

„Oferă-mi controlul asupra banilor unei națiuni și nu-mi pasă cine face legile”, este un citat atribuit bancherului german Mayer Amschel Rothschild. Acesta cuprinde esența monedelor digitale: controlul total al banilor echivalează cu controlul aproape total asupra populației.

LifeSiteNews a publicat anterior o analiză a lui James Corbett, prezentând o viziune de ansamblu excelentă despre cât de departe au ajuns diferite țări în dezvoltarea CBDC-urilor.

Pe lângă informațiile furnizate de Corbett, este interesant de menționat că Turcia a anunțat recent planuri de a introduce propria sa monedă digitală în 2023 și de a o conecta imediat la sistemul său digital de identificare.

De asemenea, UE sugerează conectarea Eero digitală la identitățile digitale în viitor. Într-o pagină de întrebări frecvente a Băncii Centrale Europene despre moneda euro digitală, putem citi următoarea afirmație: „Un euro digital ar putea oferi și funcționalități avansate, cum sunt funcții de plată automată sau utilizarea unei forme de identitate digitală”.

Această conexiune între monedele digitale și identitățile digitale este exact aspectul cu privire la care au avertizat oamenii îngrijorați de confidențialitate și de statul supravegherii.

Nu trebuie să fii un „teoretician al conspirației” pentru a vedea că acesta este un efort la nivel mondial, când 90% dintre băncile centrale studiază în prezent fezabilitatea emiterii propriilor CBDC.

(Va urma: Țările occidentale unde sunt deja în vigoare proiecte similare sistemelor de credit social și detalii despre aceste proiecte)