ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amanta lui Florin Cîțu de la organizația soroșistă cu numele infantil de „Funky Citizens”, Elena Calistru - AICI și AICI și AICI și AICI și AICI și AICI și AICI și AICI și AICI și AICI (10 surse) - are un site prin care aspiră, făcând vid, pentru a înghiți, diverse fonduri de pe unde apucă, și ea.

Nu avem timp de ea, acum.

Vrem doar să sesizăm de Ziua Libertății Presei (doar din vârful pixului) paroxismul la care a ajuns boala cenzurii în România, mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu.

Astfel, site-ul soroșistei a determinat prin informații false să acopere inclusiv o fotografie de pe Facebook, ca și cum ar avea un conținut violent sau de altă natură șocantă (Captură FOTO în deschidere).

Aceeași situația s-a înregistrat și la YouTube, cu o simplă chemare la un protest în apărarea democrației și a drepturilor constituționale ale părinților și copiilor, amenințate de Proiectul de lege PL-x 145/2023.

Fotografia ascunsă de Facebook în baza reclamațiilor false ale site-ului amantei lui Cițu era chiar de la protestul în cauză, desfășurat în fața Parlamentului, cu un banner care conținea un mesaj civilizat în apărarea copiilor României:

Brigăzile roșii de mini-securiști ai amantei pușcăriașului din SUA, arestat pentru că se afla beat și sub influența unor alte substanțe la volan, a dezinformat compania Facebook, afirmând că bannerul se bazează pe un articol cu „informații false” privind posibila instituționalizare a copiilor în baza Pl-x 145/2023, publicat de ActiveNews.

Prin delațiunea lor falsă, cenzorii de serviciu ai organizației Funky încalcă nu numai dreptul universal la liberă exprimare dar, poate și mai grav, contestă până și dreptul de a protesta, cu mesaje libere, necenzurate de cine mai știe ce for de tip comunist, ambele drepturi constituționale care constituie drepturi fundamentale ale democrației, fără de care de altfel democrația nici nu poate exista.

Adevărul, pentru oricine a citit Proiectul și după cum o demonstrează cu citate și exemple concrete avocata Mariana Ioana Alexandru, președinta Asociației Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților și avocata Elena Radu, președinta Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept cât și doctorița Anca Nițulescu, președinta Asociației Medici pentru Consimțământ Informat - trei femei adevărate, profesioniste în domeniile lor și, în plus, conducătoare ale unor ONG-uri -, este exact cel prezentat pe bannerul Asociației Noi Românii: dacă se adoptă acest Proiect, copiii pot fi instituționalizați prin prevederi absurde și abuzive, nelegale și neconstituționale.

Dar te pui cu amanta celui mai prost premier din Istoria României, oengista de profesie Elena Calistru? Ca orice scroafă urcată în copac (proverb românesc) are impresia că mocirla în care se scaldă atunci când nu se usucă pe-o cracă la soare e un jacuzzi umplut de Florin Cîțu după ce a ras toate terasele din Centrul vechi în căutarea conținutului vaccinului. Deși stă încă cocoțată sus, ca sa aibă de unde să cadă mai bine, iar denumirea ei proverbial-științiifică e chiar sus scrofa, biata de ea e singura ființă din lume care nu poate privi în sus, spre cer. Să o compătimim.

Iată aberațiile nesemnate ale subordonaților subordonatei la adresa fotografiei în cauză, a articolului ActiveNews și a colegului nostru, Andrei Nicolae, un jurnalist cu o experiență în presa liberă mai mare decât toți ziaricii Funky la un loc:

FUNKY: FALS | Proiectul de lege privind prevenirea separării copiilor de familie nu urmărește instituționalizarea lor

Site-ul de știri activenews.ro a publicat un articol în care se reclamă faptul că dacă vor fi adoptate anumite prevederi legislative, instituțiile statului vor putea lua copii cu forța, din cadrul familiilor. Mesajul a fost preluat de mai mulți utilizatori Facebook.

Articolul publicat pe site-ul activenews.ro este semnat de Andrei Nicolae. Textul respectiv a mai fost preluat, printre altele, aici, aici și aici. Ziaristul activnews.ro citează o serie de declarații făcute de Pompiliu Diplan, unul dintre colaboratorii editorialiști ai site-ului de știri și promotorul mișcării Starea de libertate, un grup de pe Facebook în care sunt expuse idei cu tente naționaliste, antivacciniste și conspiraționiste. În cadrul acestui grup sunt promovate postări care sprijină informațiile false potrivit cărora, prin instituțiile de resort, statul se pregătește să instituționalizeze masiv copiii care fac parte din familiile cu risc social.

Ziaristul activenews.ro face trimitere și la informații diseminate în spațiul public de un alt colaborator al publicației la care lucrează, Olimpia Popa. Aceasta face parte din organizația non-guvernamentală Alianța Părinților, un ONG care militează împotriva mișcării LGBT, a egalității de gen și a accesului gratuit la avort.

În cuprinsul articolului este preluată o parte din textul unei petiții online promovate de Dumitru Coarnă, fost deputat PSD, în prezent neafiliat politic. Petiția a adunat, până în prezent, aproape 20.000 de semnături.

Articolul are și referiri la câteva cazuri intens mediatizate, în care instituții de protecție a copilului din țări ca Norvegia sau Germania au intervenit în cadrul unor familii de români și au instituționalizat, pentru o perioadă, copiii acestora (Detalii aici sau aici).

Cazurile sociale respective au fost preluate de diferite asociații naționaliste din România care au adaptat discursul lor propriu în scopul incitării la ură față de globalism și ideile occidentale. Mai multe detalii puteți citi aici sau aici.

Proiectul legislativ privitor la organizarea activităților de prevenire a separării copilului de familie vine exact în sprijinul familiilor defavorizate, ai căror membri ar putea primi asistență socială pentru ca minorii din cadrul familiilor cu risc social să nu fie instituționalizați. În cuprinsul acestui proiect legislativ nu există nicio singură prevedere potrivit căreia serviciile de asistență socială sau de protecție a copilului să primească prerogative prin care să poată lua copiii din cadrul familiilor.

Dispozițiile generale ale proiectului de lege militează pentru „menținerea în familie a copilului expus riscului de separare și integrarea lui în comunitate (vezi art.2, lit. c)” și enumeră situațiile în care statul poate interveni pentru a preveni instituționalizarea minorilor (vezi art. 4). (...)”

Nu mai continuăm cu prostiile autorilor anonimi, tip turnătorii de la Securitate, din rațiuni de igienă. 

Sigur că proiectul e pentru „prevenirea” separării copiilor, așa și cum închiderea oamenilor în case, vaccinul și certificatul Covid au fost pentru prevenirea sigură și eficientă a... răspândirii libertății și democrației.