ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un angajat din domeniul sănătății din Alaska a suferit o reacție alergică gravă la doar 10 minute după ce a primit, marți, vaccinul Pfizer anti-Covid, acesta fiind primul caz de efecte adverse raportate în SUA, informează Politico.

Angajata din domeniul sănătății a avut o reacție anafilactică și a fost dusă la camera de urgență, apoi  transferată la unitatea de terapie intensivă, au declarat oficialii de stat din Alaska. 
 
Pacienta nu avea antecedente de alergii privind medicamentele, au confirmat oficialii. A simțit dificultăți de respirație, ritm cardiac crescut, precum și erupții pe față și corp.
 
I s-au administrat epinefrină și antihistaminice, dar simptomele au reapărut de mai multe ori, așa că a fost transferată la ATI, unde va rămâne pentru monitorizare.

Cazul din Alaska vine după ce doi angajați din domeniul sănătății din Marea Britanie au suferit reacții alergice severe în urma administrării  vaccinului Pfizer, la începutul acestei luni.
 
La începutul acestei săptămâni, Centrul pentru Contorul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat că persoanele cu antecedente de reacții alergice severe, cunoscute sub numele de anafilaxie, la vaccinuri sau medicamente administrate prin injecție intramusculară, ar trebui să discute despre riscurile administrării vaccinului Pfizer și să fie monitorizate timp de 30 de minute după ce au primit vaccinul.
 
 
De asemenea, Departamentul SUA care reglementează și aprobă medicamentele US Food & Drug Administration - FDA a aprobat vaccinul Pfizer dar cu o serie întreagă de avertismente legate de efectele secundare (inclusiv foarte severe) - după cum se poate citi aici (la pagina 3), și unde cei care au probleme sunt îndemnați să sune la 911 (echivalentul lui 112) dacă au: "dificultăți de respirație, umflarea feței și a gâtului, bătăi rapide ale inimii, o erupție cutanată gravă pe tot corpul, amețeli și slăbiciuni".

Alte date interesante: în documentul FDA legat de autorizarea produsului se arată la pagina 41 - apropo de ce afirma și ministrul Sănătății Nelu Tătaru - că dintr-un total de 3410 suspectați de infectare cu virusul Covid dar neconfirmați, cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer, un număr de 409 au dat din nou semne de suspiciune de infectare cu Covid-19, după o săptămână.

Mai mult, la reuniunea de urgență a Comitetului FDA pentru aprobarea vaccinului, desfășurata pe 10 decembrie 2020 (Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee December 10, 2020 Meeting Presentation -  Review of Efficacy and Safety of ​Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine ​Emergency Use Authorization Request), în documentul Diviziei de Vaccinare se prezintă, la pagina 33, mențiunea privind moartea a 2 (doi) participanți la testarea Pfizer din cei 37.796 subiecți supuși testelor, unul dupa 62 de zile de la administrarea vaccinului și un al doilea după numai 3 zile. Dacă îi raportăm pe cei 2 (respectiv 0. 05%) la populația României de aproximativ 20.000.000 - despre care se spune că va fi vaccinată și pe stadioane - înseamnă un număr de 1000 de morți, adică aproape câți au murit la Revoluție.

Cine și-i asumă?