ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FEDERAȚIA ORGANIZAȚIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA

Scrisoare deschisă adresată Guvernului, Parlamentului României și întregii societăți civile

Încălcarea drepturilor naturale nu poate duce decât la autodistrugere!”



Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita ia atitudine față de intenția guvernanților de a obliga personalul medical să dețină Certificatul digital al UE privind COVID-19, măsură care încalcă drepturile și libertățile cetățenești, introducând abuzuri și presiuni similare celor mai negre dictaturi din istoria omenirii. Considerăm că introducerea, în sine, a acestui Certificat este ineficientă și nejustificată epidemiologic, este o măsură care creează segregare socială, discriminare irațională și posibilitatea unor abuzuri greu de cuantificat.

Perspectiva obligativității vaccinării și a permisului sanitar a stârnit, deja, un val de proteste la nivelul societății civile.

Astfel, reprezentanții Federației Sanitas au reacționat prompt, subliniind că după o lună de la publicarea în Monitorul Oficial a legii,„probabil că aproape jumătate dintre angajații din sănătate (oameni care țin să le fie respectat dreptul constituțional de decizie asupra propriei persoane) vor avea contractul de muncă desfăcut”. Acest fapt ar reprezenta o catastrofă la adresa sistemului sanitar din România, ducând la înjumătățirea singurei „armate” care luptă cu pandemia, exact în perioada de vârf a valului 4, arată Federația Sanitas. În consecință, Sanitas anunță că va folosi în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege.

Și cadrele medicale au protestat deschis față de abuzurile autorităților. Unul dintre medicii care și-au exprimat public dezacordul este pr. Ștefan Mindea, neurochirurg de renume internațional, care a amintit că statul nu poate să impună vaccinarea și nici permisul sanitar, fiind esențial ca românii să se împotrivească dictaturii medicale. „Este foarte important să înțelegem că este un lucru ca statul să recomande ceva și este alt lucru să impună ceva. Când statul începe să impună anumite lucruri noi, ca și oameni, dăm libertatea noastră în mâna statului. Eu, personal, am mai mare încredere ca să pot eu să decid sau dumneavoastră să decideți ce este mai bine sau ce este mai rău pentru sănătatea dumneavoastră, pentru sănătatea familiei dumneavoastră. Cred că fiecare dintre noi suntem maturi și putem să ne asumăm această decizie. Sunt decizii foarte personale, sunt decizii medicale. Nu se poate nega faptul că există anumite riscuri și fiecare din noi când facem ceva ne asumăm riscuri. Este absurd să se ia această decizie în numele nostru. Ne opunem clar unei dictaturi medicale”, a spus părintele Ștefan Mindea.1

O altă voce care se opune vehement măsurilor restrictive este cea a medicului, chirurgului și fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Dută, care a spus că nu-și va vaccina copiii împotriva Covid-19:

O spun clar și răspicat: NU mi-aș vaccina copiii niciodată împotriva COVID. Asta e convingerea mea și așa voi face. (...) Toți oamenii din lume suntem egali, sau așa se presupune, și facem ce dorim cu corpurile noastre. Nu ni se poate impune nimic. Sigur că statul este dator să pună la dispoziție medicamente, vaccinuri, dar alegerea finală este a noastră. (...) Orice vaccin a fost pus pe piață după cel puțin cinci ani de teste. De ce? Pentru că niciodată nu se știu efectele pe termen scurt și lung. Ceea ce eu am reclamat este faptul că dacă noi ca adulți ne putem asuma aceste riscuri, pentru copiii noștri, în condițiile în care efectele nu sunt dovedite, este alegerea mea de a nu-mi expune copilul la niște riscuri.”2

Nu în ultimul rând, dr. Monica Pop a criticat guvernul, la Antena 3, pentru excluderea testării în rândul celor vaccinați, întrucât și vaccinații transmit boala. Medicul a comentat, în special, proiectul de introducere a certificatului Covid în spitalele din România, ceea ce ar duce, automat, la excluderea testării pentru personalul vaccinat: „Un medic vaccinat nu se testează, pentru că așa este recomandarea scelerată. Nu este normal așa ceva, el poate fi infectat. Deci el a făcut vaccin, este în stare bună infectat, dar nu știe, că dacă nu s-a testat, nu știe. Și are 30 de pacienți de văzut în ziua aia. Le dă tuturor",a declarat Monica Pop.



Vaccinare și sănătate prin frică și constrângere?



Pe de altă parte, Renate Weber, Avocatul Poporului, a precizat într-un comunicat de presă publicat recent, că soluțiile legislative din proiectele discutate de Guvern care condiționează exercitarea dreptului la muncă al personalului din unitățile sanitare și din centrele rezidențiale de obținerea certificatului de vaccinare sau de testare, cu plata testelor de către angajat, reprezintă „măsuri restrictive”, fiind „lipsite de proporționalitate și inadecvate scopului urmărit”,informează Agerpres.3

Și judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj, spune că decizia vaccinării trebuie să fie una personală, și nu a statului.

Magistratul a explicat faptul că intervenția statului în problema vaccinării avea sens dacă prin această procedură se protejau ceilalți membri ai societății, dar în momentul în care s-a demonstrat că și vaccinații pot transmite virusul, intervenția statului nu se mai justifică.

Pornind de la acest drept fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial. (...) În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului de a alege liber și complet informat despre acest aspect”, a declarat președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu.4

Dana Gârbovan mai arată că nu este normal ca statul să transmită frică și constrângere populației pentru a se vaccina, trăgând totodată un semnal de alarmă asupra colectării datelor în pandemie. „Pandemia trece, dar datele colectate rămân. Dacă rămân, în garanția cui? Ce garanție avem că datele nu vor fi folosite de stat pentru controlul cetățeanului?”.

În contextul în care, de la o zi la alta, sfera drepturilor și libertăților cetățenești se restrânge într-un mod cel puțin îngrijorător, dorim să adresăm autorităților o serie de întrebări:

  1. În contextul în care creșterea numărului de infectări este pusă pe seama nevaccinaților, cum se explică faptul că în statele în care rata vaccinării a depășit 70 – 80%, se înregistrează, în prezent, un număr record de îmbolnăviri? Astfel de situații se petrec, spre exemplu, în Norvegia (care, cu 80% populație adultă vaccinată, a atins în luna septembrie recordul absolut de infectări de la începutul epidemiei și până azi),Irlanda (cu 88% populație adultă vaccinată, și unde, în septembrie, s-a înregistrat dublul de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare) sau Israel (care, cu 74% populație adultă vaccinată, a atins în luna septembrie recordul absolut de infectări)5. Toate aceste situații arată ineficiența epidemiologică a vaccinurilor anti Covid și , pe cale de consecință, lipsa justificării introducerii unor certificate de vaccinare sau pașapoarte sanitare.

  2. Dacă producătorii și autoritățile recunosc faptul că vaccinul nu previne îmbolnăvirea, nici transmiterea, atunci ce rost mai au toate aceste măsurile abuzive, aberante și disproporționate, menite să creeze presiune asupra populației privind acceptarea acestor vaccinuri, măsuri luate fără o consultare largă a societății, atât celei academice, cât și celei civice?

  3. De ce există atât de multe persoane vaccinate care au făcut forme grave sau au murit de Covid, de vreme ce promotorii vaccinurilor tocmai asta promiteau că va fi evitat prin vaccinare? Campania de vaccinare anti-Covid se dovedește a fi un răsunător eșec. Situația din spitale și ATI-uri ilustrează acest eșec, prin procentul neașteptat de mare al vaccinaților cu forme severe. De asemenea, un raport întocmit de Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, publicat în luna septembrie, cu titlul „Variantele SARS-CoV-2 îngrijorătoare și variantele aflate sub investigație în Anglia”, arată că persoanele vaccinate au contractat și au murit din cauza așa-numitei variante „Delta” a Coronavirusului într-un procent mult mai mare decât persoanele nevaccinate, între 1 februarie 2021 și 12 septembrie 2021.6

  4. Cum se explică faptul că la Festivalul „Untold” sau la Congresul Partidului Național Liberal au fost acceptate excepții de la regulile impuse de Guvern în contextul pandemiei, miile de participanți participând la aceste evenimente fără măști de protecție sau distanță socială? Cum de aceste categorii au fost atât de privilegiate, în timp ce bieții copii sunt nevoiți să-și dozeze la școală cantitatea de oxigen, ca să poată rezista o zi întreagă cu masca pe figură, în ciuda numeroaselor semnale de alarmă trase de specialiști din lumea întreagă, cu privire la riscurile7purtării măștilor de protecție8?

  5. Cum se justifică, din punct de vedere legal, situațiile în care neefectuarea vaccinului duce la pierderea locului de muncă, interzicerea deplasărilor sau a accesului la educație? Amintim că orice formă de constrângere intră în contradicție cu Legea drepturilor pacientului 46/2003 care prevede, la cap. 3, art. 13, că „pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa.” De asemenea, se încalcă și dreptul la libertatea conștiinței, consacrat de art. 29 din Constituția României, precum și dreptul fundamental la educație, prevăzut în Constituția României, la art. 32, alin 1: „Dreptul la învățătură este asigurat prin învățământul general obligatoriu, prin învățământul liceal și prin cel profesional, prin învățământul superior, precum și prin alte forme de instrucție și de perfecționare.”

  6. Cum se justifică, în ciuda tuturor reacțiilor adverse înregistrate în ultimele luni9, impunerea la scară largă a unui experiment medical bazat pe tehnologii controversate, inacceptabile din punct de vedere bioetic, moral și creștin, fără studii clinice, fără cunoașterea efectelor adverse și fără o informare prealabilă a cetățenilor? Cele mai recente informații din sistemul VAERS, dezvăluite vineri, 24 septembrie, arată că au fost raportate 726.965 de reacții adverse în Statele Unite, în urma vaccinării, din care 15.386 de decese și 99.410 de efecte adverse grave, în perioada 14 decembrie 2020 și 17 septembrie 2021. Cu toate acestea, se pare că cifrele sunt mult mai mari, potrivit unui studiu realizat încă din 2010 de Harvard Pilgrim, care demonstrează că „mai puțin de 1% din efectele negative ale vaccinurilor” sunt raportate la VAERS, producătorii înșiși estimând o „rată a declarării de 50 de ori mai mică” pe VAERS față de realitate10.

  7. Care ar putea fi consecințele ingineriei genetice, dezvoltate prin noua generație de vaccinuri, asupra ființei umane? În ce măsură va fi modificat11ADN-ul unei persoane vaccinate cu ARN mesager (precum serurile Pfizer și Moderna) sau cu vector adenoviral (Jansen, Sputnik) ? În ce măsură se va putea influența comportamentul uman prin intermediul magneto-proteinelor prezente în vaccinuri, în contextul vaccinării globale cu seruri care conțin oxid de grafen și produc proteină Spike?

Un articol publicat de ziarul „The Guardian” în 2016 face un rezumat al cercetărilor științifice menite să găsească o modalitate de a influența/controla creierul, mai precis neuronii localizați in anume zone cerebrale, pentru a dicta comportamentul uman.12

Sunt luate în considerare toate aceste date, atunci când se impune vaccinarea populației cu aceste seruri?

  1. De ce sunt ignorate sistematic punctele de vedere ale unor somități, precum Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru medicină pentru descoperirea virusului HIV, care a afirmat, lunile trecute, că programul de vaccinare împotriva virusului este o „greșeală inacceptabilă” și că vaccinările în masă sunt o „eroare științifică, precum și o eroare medicală”. „Este o greșeală inacceptabilă. Cărțile de istorie vor arăta acest lucru, deoarece vaccinarea este cea care creează variantele”,a adăugat prof. Luc Montagnier. Renumitul virologul a explicat că „există anticorpi creați de vaccin”, forțând virusul să „găsească o altă soluție” sau să moară. Așa se creează variantele. Tulpinile sunt „produsul și rezultatul vaccinării”13.



În fața tuturor acestor provocări la adresa semenilor noștri, solicităm renunțarea urgentă la certificatul digital, și la orice instrumente de urmărire și control, generatoare de abuzuri și segregare. Considerăm imperativă eliminarea tuturor formelor de constrângere și a abuzurilor de orice fel îndreptate asupra românilor, precum și respectarea legislației în vigoare, care garantează drepturile și libertățile fundamentale.

Federația Pro-Vita susține, prin propriul statut, protejarea dreptului la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție până la moartea naturală, și, în consecință, se opune oricăror forme de încălcare a acestui drept. Ca și creștini, credem că Viața și Libertatea sunt daruri ale Lui Dumnezeu , nu produse convenționale ale unor sisteme politice și că „orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei sale”, după cum se afirmă și în Declarația Universală a Drepturilor Omului. Încălcarea acestor drepturi naturale reprezintă un afront adus Creatorului și Creației, afront care nu poate duce decât la autodistrugere și care nu va rămâne fără judecată și răsplată.



FEDERAȚIA ORGANIZAȚIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA

Consiliul Director

4 Octombrie 2021

Citiți și MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și zeci de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

4 Judecător Dana Gârbovan: „Decizia de a te vaccina e o decizie foarte personală fiindcă implică o evaluare foarte personală a riscurilor. Decizia trebuie să aparțină persoanei, nu statului. Din punct de vedere al statului implică decizia de a proteja. Însă niciun drept fundamental nu e absolut dacă aduce atingere altor persoane”. Sursa originală și VIDEO: EVZ

11 Reverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues | PNAS https://www.pnas.org/content/118/21/e2105968118