ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai recente de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA arată că persoanele vaccinate și care au primit booster au reprezentat majoritatea deceselor cauzate de COVID-19 în august.

Din totalul de 6.512 decese înregistrate în august 2022, 58,6% dintre decese au fost în rândul persoanelor vaccinate sau care au primit booster, iar acesta pare un un semn al unei tendințe în creștere, în care decesele cauzate de COVID-19 apar tot mai mult, în majoritate, în rândul persoanelor vaccinate, scrie Epoch Times

În ianuarie 2022, mortalitatea cauzată de COVID-19 la cei vaccinați era încă în minoritare, 41% din date fiind legate de persoanele vaccinate sau stimulate.

Analiza datelor CDC din iunie și iulie a arătat că peste 50% dintre decese au fost raportate în rândul persoanelor vaccinate, fiind raportate 62% și, respectiv, 61%.

„Nu mai putem spune că aceasta este o pandemie a celor nevaccinaților”, a declarat pentru Washington Post Cynthia Cox, vicepreședintele Kaiser Family Foundation, într-un articol din 23 noiembrie. 


S-a demonstrat că eficacitatea vaccinării împotriva COVID-19 scade dramatic în decurs de câteva luni, ajungând uneori la o eficacitate neglijabilă.  

Unele cercetări au comparat imunitatea naturală cu cea dobândită prin vaccin și au arătat adesea că cea prin vaccinar tinde să scadă la o rată mult mai mare decât cea dobândită prin infecție naturală.

De asemenea, unii oameni de știință au spus că vaccinurile ARNm pot interfera cu răspunsul imun natural al organismului. Întrucât tehnologia actuală utilizată în vaccinurile ARNm poate „ascunde ARNm față de apărarea celulară și poate promova un timp biologic de înjumătățire mai lung și o producție ridicată de proteine Spike”, potrivit unui articol din iunie 2022 publicat în Food and Chemical Toxicology. Proteina Spike este principala parte patogenă a virusului SARS-CoV-2.

Specialistul în medicină internă și cardiologul dr. Peter McCullough a declarat, pentru The Epoch Times, că, din 2021, cei care au murit de COVID-19 au fost, în majoritate, vaccinați. El a explicat că acest lucru se leagă de faptului că vaccinul nu a putut controla mortalitatea.

„[Datele CDC] ajung mult prea târziu la această concluzie, [cei vaccinați] au probabil în majoritate în 2021”, a spus McCullough.

În 2020, CDC a documentat peste 385.000 de decese COVID-19, în timp ce în 2021, când au fost lansate vaccinurile, au existat peste 463.000 de decese de COVID-19.

Până în iunie 2021, aproximativ 53% din populația SUA primise prima doză și 44% erau vaccinați complet.

Cu toate acestea, a existat o diferență mică în ceea ce privește cazurile de mortalitate legată de COVID-19 între prima jumătate a anului 2021 și a doua jumătate, cu peste 244.000 de cazuri (mai mult de 50% din întregul an) raportate din iulie până în decembrie.

„Cu siguranță, nu poate fi vorba de o situație în care să dăm vina pe cei nevaccinați pentru decesele COVID. Și, cu siguranță, nu putem ajunge la concluzia că vaccinurile au avut vreun impact asupra noastră, deoarece majoritatea deceselor au avut loc în epoca vaccinărilor”, a spus McCullough.

De asemenea, datele din alte țări au arătat rate mai mari de pacienți vaccinați spitalizați cu COVID, pe măsură ce ratele de vaccinare au crescut în general.

Încă din ianuarie 2022, datele privind spitalizările provenite din statul New South Wales (NSW) din Australia au arătat că o proporție mai mare de pacienți spitalizați au fost vaccinați. Cei vaccinați au reprezentat 50,3% din cazurile ajunse la UTI, comparativ cu 49,1% nevaccinați.

Cele mai recente date săptămânale din NSW au continuat să arate că cei vaccinați reprezintă majoritatea spitalizărilor cu COVID-19, a internărilor în UTI și deceselor. Cel mai recent raport, datat 12 noiembrie, a arătat că pacienții nevaccinați au reprezentat 21% din decesele COVID și mai puțin de 1% din spitalizări și internările la UTI.

De asemenea, datele privind mortalitatea din Manitoba, Canada, în săptămâna 31 iulie - 6 august 2022, au arătat că, în timp ce populația care a primit booster a reprezentat 70% din toate cazurile de mortalitate COVID, persoanele nevaccinate au reprezentat mai puțin de 10% din decese. Aceasta în condițiile în care 43% din populație a primit booster.

Rapoarte din Marea Britanie arată tendințe similare. Un raport (pdf) publicat pe 31 martie 2022 a arătat că aproape 73% din cazurile de mortalitate COVID au avut loc în rândul persoanelor stimulate, în timp ce 10 la sută au fost în rândul persoanelor nevaccinate. La acea vreme, peste 57% din populație primise o doză de rapel și 73% primiseră dozele principale.