ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că vaccinul anti-Covid a fost eficient și bun anul trecut și că doar acum nu mai este bun, din cauza noilor variante. Statisticile, nu numai din România, ci de la nivel mondial, îl contrazic, însă. După vaccinare, numărul de decese a rămas constant, iar numărul de infectări a fost de aproape o sută de ori mai mare. Între timp, România trebuie să arunce vaccinuri pentru care s-au plătit și se vor plăti sute de milioane de euro.

Citiți și Au ucis peste un sfert de milion de români. Recunoașterea lui Rafila: „Vaccinul nu mai este eficient”. Dr. Adrian Cacovean: Nu doar că nu sunt eficiente, ci dimpotrivă, distrug imunitatea și sănătatea și provoacă numai efecte adverse

”Vaccinul anti-Covid nu mai este eficient. Eu nu pot să mint și n-am niciun fel de motiv”, a declarat Alexandru Rafila. Sigur că nu este eficient, s-a văzut și se vede clar acest lucru, dar România plătește în continuare contractele păguboase încheiate de Ursula și acceptate de Florin Cîțu.

Dacă se recunoaște oficial că acest vaccin nu funcționează, de ce companiile continuă să-l producă și să-l bage pe gât țărilor păcălite și forțate de Ursula să le cumpere? Mai mult, dacă în decembrie 2020, o doză de vaccin Pfizer costa 12 euro, acum, când s-a descoperit ineficiența acestuia, produsul a sărit la 19,2 euro. Cel puțin acesta este prețul pentru România, că tot zicea Cîțu că se va ieftini. Sau, cine știe, o fi preț preferențial pentru fraierime. În depozitele frigorifice de pe teritoriul țării sunt înghesuite, în acest moment, 8,5 milioane de doze, cele mai multe de la Pfizer, și mai trebuie să mai vină tot cam atât. Deci 17 milioane de doze înseamnă vreo 326 milioane de euro aruncați, care ne aduc aminte de cei 50 de bani tăiați din prețurile speculative ale carburanților și de zicerea președintelui Klaus Iohannis: ”Atât s-a putut”. „Promisiunea din partea producătorilor și a Comisiei Europene, care până la urmă a negociat acest contract în numele și pentru statele membre, este că în acest an, începând cu luna septembrie, vom primi formula nouă a vaccinului, iar contractul de anul viitor o să vedem, sper să existe o putere de negociere suficientă încât să convingem producătorii să nu livreze decât cantitățile care sunt solicitate de state, nu orice cantitate care în mod evident riscă să se deprecieze și să fie distrusă”, a mai spus Rafila.

Nu mai e, dar a fost

Potrivit afirmațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, vaccinul a fost eficient în primul an de utilizare, a oprit transmiterea și viața a reintrat în normal. ”Deci există niște câștiguri mari, evidente ale vaccinări”, a spus acesta. Păi, ia să vedem! Campania de vaccinare a început, oficial, la sfârșitul lui decembrie 2020, într-un ritm extrem de lent în următoarele luni. La nivel mondial, la data de 9 februarie 2021 se înregistrau 15.069, iar un an mai târziu, în 9 februarie 2022, se raportau 13.320 de decese. În fapt, în toată perioada post-vaccinare, numărul morților a rămas constant, singura scădere vizibilă constatându-se din luna iunie a acestui an. Asta este cu vaccinul care ajută la scăderea numărului de morți. În ce privește transmiterea oprită de vaccin, dacă în 8 februarie 2021 se înregistrau 339.533 de cazuri Covid, în 8 februarie 2022, numărul de cazuri a explodat, ajungând la 2.603.244, cu un vârf de peste 4 milioane de cazuri consemnat în 19 ianuarie 2022, când 62% din populația globului era vaccinată.

Doza a 4-a nu trebuia făcută

Dacă tot a avut un moment de sinceritate, ministrul Rafila a declarat că nu recomandă vaccinarea cu doza a 4-a și le spune oamenilor să aștepte un alt vaccin, adaptat la varianta Omicron. Până în prezent, însă, aproape 11.500 de români și-au făcut și a patra doză de vaccin anti-Covid. ”Oprirea transmiterii este principalul scop al unei campanii de vaccinare și se referă la toate tipurile de vaccin; secundar, sigur, forme mai ușoare și așa mai departe, dar ăsta este, ăsta este scopul, să oprim o epidemie, o pandemie, acum nu se întâmplă și vede toată lumea că lucrul ăsta, evident”, a mai precizat Rafila.

Parteneriat NAȚIONAL