ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Cuvios Samson s-a născut din părinți bogați în Roma antică. Sfântul Samson a fost rudă cu împăratul Constantin cel Mare (306-337). 

Samson a fost un medic milostiv, care dăruia bolnavilor nu doar medicamentele trupului, ci și pe cele ale sufletului. După ce și-a împărtit averea săracilor, Samson a intrat într-o mănăstire, iar patriarhul Mina l-a hirotonit preot.
 
După ce l-a vindecat pe împăratul Iustinian, a primit de la acesta o casă pentru săraci. S-a îngrijit până la moarte de săraci precum se îngrijește părintele de copii. A trecut la cele veșnice în anul 530 și a fost îngropat în biserica Sfântului Mucenic Mochie de unde a continuat să facă minuni și tămăduiri.

Troparul Sfântului Cuvios Samson

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai facut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Samson, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Sursa: CreștinOrtodox.ro

VIDEO cu Silviu Andrei Vlădăreanu: