ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îl iubim și ne rugăm pentru actorul Dorel Vișan dar mai mult iubim Adevărul
 
La doar câteva săptămâni de la conferința Holistic Fest Sibiu (1), care a stârnit revolta credincioșilor din toată țara, prin promovarea unor învățături străine de Biserica Ortodoxă, (credința în reîncarnare, „beneficiile” meditației yoghine, teorii privind modificarea Evangheliei prin omisiunea unor părți referitoare la viața Mântuitorului și alte enormități de acest fel), pe pagina de facebook a Trinitas TV a fost redifuzată, pe 8 ianuarie 2024, emisiunea „Biserica Azi. România lui Dorel Vișan”(2), realizată în decembrie 2022 și moderată de Cristian Gava. Iată mai jos câteva din afirmațiile scandaloase ale maestrului Vișan, reluate pentru al doilea an consecutiv, ca să le intre bine în cap românilor:

„Este un sistem de viață care nu aparține Occidentului, aparține lumii asiatice. Ei consideră omul ca ființă energetică, așa cum e și Dumnezeu. Pe noi ne-a dus în eroare vorba asta, că omul a fost făcut de Dumnezeu, după chip și asemănare. Și atunci am crezut că Dumnezeu este așa cum suntem noi. Nu! Asemănarea noastră cu Dumnezeu nu este fizică, este energetică!”

„De altfel, noi nici nu cunoaștem viața lui Iisus de la 12 ani, până la 30. Sunt documente, eu am văzut niște documente despre viața lui Iisus. Ea a fost scoasă din Evanghelie, ca și anumite lucruri care n-au convenit unora.” VEDEȚI ȘI VIDEO MAI SUS

Nu ne miră deviațiile de la Dreapta Credință ale ezoteristului Dorel Vișan, ci îngăduința cu care acestea au fost (re)difuzate de postul de televiziune al Patriarhiei Române. Ne întrebăm, oare se încearcă impunerea unei noi spiritualități (New Age), chiar de pe platourile Trinitas
 
E greu de înțeles cum a fost posibil ca, după scandalul produs de hulele lui Dorel Vișan la adresa credinței și a preoților ortodocși, de la Holistic Fest, postul Trinitas să reia cu nonșalanță aceleași rătăciri, aprobate cu zâmbetul pe buze de jurnalistul amator Cristi Gava.
Un posibil răspuns s-ar contura, dacă avem în vedere apartenența lui Dorel Vișan la Rotary Club Gherla (3), al cărui membru de onoare este, precum și strânsa prietenie cu Adrian A. Toader-Williams, mare maestru al ordinului masonic Umaniterra (4), alături de care a realizat mai multe emisiuni (5), în cadrul așa-numitului „Proiect de Țară – Recâștigarea demnității și identității naționale a românilor și a României”, prin care cei doi solicită schimbarea imnului „Deșteaptă-te, române!” (fiind deranjați probabil de referirea la „preoții cu crucea-n frunte) și a drapelului național (6)… 

Așa s-ar putea explica și modul cameleonic în care Dorel Vișan trece de la un personaj la altul, de la propovăduitorul Dreptei Credințe, la susținătorul declarat al religiilor orientale, metamorfoză care provoacă multă derută între credincioși. Cuceriți de discursurile bine studiate, susținute de cunoscutul actor de-a lungul timpului în multe biserici și mănăstiri din România, unii ierarhi i-au înmânat distincții, iar alții l-au invitat să împărtășească publicului câte ceva din profunda sa înțelepciune.
 
Astfel, se pare că cei doi prieteni, masonul Adrian A. Toader-Williams și Dorel Vișan, sunt bine văzuți și primiți, spre exemplu, la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, unde au fost prezenți pe 8 noiembrie 2023, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
 
Ei au apărut zglobii în fotografii alături de duhovnicul mănăstirii, ierom. Efrem Crișan (7) și de stareța Andreea Zdrobău (8).
 
Potrivit propriilor afirmații (9), Dorel Vișan a predicat la Mănăstirea Mihai Vodă și în septembrie 2022, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. 

Un alt exemplu: pe 16 ianuarie 2023, Dorel Vișan a fost prezent la Centrul Eparhial Suceava, în cadrul unui eveniment organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic (10), moderator și inițiator al evenimentului fiind nimeni alta decât prof. Daniela Ceredeev, căreia peste 200 de ONG-uri și intelectuali români i-au cerut demisia din funcția de purtător de cuvânt al ISJ Suceava, ca urmare a viziuni sale educaționale neomarxiste cu privire la Manualul egalității de gen (11).

Demn de remarcat este și faptul că Dorel Vișan a fost distins, anii trecuți, de către ÎPS Mitropolit Laurențiu Streza, cu „Crucea șaguniană pentru mireni” (12), distincție specială care are ca menire răsplătirea specială a persoanelor cu o contribuție aparte în viața Bisericii Ortodoxe.   

Dar să vedem, concret, cum apără Dorel Vișan Biserica Ortodoxă Română? Se pare că modelul Vișan este foarte asemănător cu modelul Șoșoacă, dacă nu cumva fac parte ambii din același plan de prozelitism New Age, în calitate de „apărători” ai ortodoxiei și ai neamului.
Tot în prag de sărbători, mai exact pe 21 decembrie 2023, bravul „apărător” al credinței ortodoxe a fost prezent pe canalul AlbaCarolinaTV (13), într-o discuție cu dr. Mircea Frențiu, dovedindu-se tributar acelorași învățături de factură New Age.

„Dogma-i dogmă: un adevăr impus de niște oameni limitați, nu de Dumnezeu…”

„Sunt două teorii: teoria științei și teoria patristică (a părinților), care sunt incompatibile. Nici știința, nici religia nu pot ști și nu pot spune cine este și unde este Dumnezeu. Dimpotrivă, știința se ferește să recunoască că din materie moartă poate să devină materie vie, iar religia spune așa: părinții au un simț al lucrurilor nevăzute. Și atunci ei, pe baza acesui simț al lucrurilor nevăzute au dat aceste dogme, ba chiar au ajuns la concluzia că o dogma este adevărul comentat de Sfinții Părinți. Dar doma-i dogmă: un adevăr impus de niște oameni limitați, nu de Dumnezeu.”

„Cel mai mare yoghin al lumii, Milarepa, spunea așa: corpul meu este produsul ignoranței. Eu sunt format din sânge și carne, dar flacăra ce aprinde focul din mine este puterea de percepție a conștiinței mele. Deci aici este relația noastră cu Dumnezeu.”

„Evanghelia șterge istoria Lui Iisus, până la vârsta de 30 de ani… Dar nu mai zic, că nu le place la ortodocși!...”
„Este o problemă pe care eu o spun mereu, legată de Evanghelie, pentru că Evanghelia îl cunoaște și îl predică pe Iisus până la 12 ani, când era în Templu și îl caută părinții și vine mama și-i spune: «Fiule, te-am căutat peste tot și suntem îngrijorați.» Și ultimele cuvinte ale lui Iisus au fost: «Nu știați că trebuia să Mă căutați în casa Tatălui Meu?» Din acel moment, Evanghelia șterge istoria lui Iisus, până la vârsta de 30 de ani, când vine pentru Botez. Această perioadă există în scrierile mistice și în anumite cărți sacre, dar la alte religii și nu la religia creștină. Dar nu mai zic, că nu le place la ortodocși!...”
„Dacă a fost atâta tevatură și L-au păzit, și Irod a vrut să-L omoare și dintr-o dată, după 12 ani, ai uitat de El... Aici e ciudat, cum funcționează dogmele religioase. Și te duci la Niceea, după 300 de ani, și spui că Fiul este de aceeași substanță cu Tatăl! Sunt lucruri care pot fi discutate, care pot fi crezute, pot fi necrezute. (…) Iisus, după părerea mea, este un ideal, nu este un idol. Faptul că El este considerat un idol care stă de-a dreapta Tatălui… îi greu să ajungi la El. Dar ce spune Iisus: acolo unde vă veți aduna doi sau trei în numele Meu, acolo voi fi și Eu. Deci El trebuie să rămână aici, ca om, între noi!” 

Realizând o analiză ortodoxă a învățăturilor New Age lansate în spațiul public de către Dorel Vișan (14), Părintele Dan Bădulescu, la rândul lui fost artist de scenă cunoscut, ca membru al celebrei trupe „Roșu și Negru”, se întreabă (VIDEO mai jos):

„El se mai consideră creștin ortodox? Dar Crezul îl știe? Crezul este înșiruirea de dogme. Noi avem un Crez foarte clar, pe care îl accepți sau nu. Dogmele, din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe, sunt adevăruri descoperite sau revelate de Dumnezeu acestor Sfinți Părinți. Adevărurile exprimate în Crez (și care sunt toate dogme) sunt insuflate de Duhul Sfânt și sunt eterne și neschimbabile în timp și spațiu. În momentul în care te abați de la dogmă, ajungi în erezie. (…) Dacă pui la îndoială asemenea adevăruri de bază de credință, înseamnă că ai rupt-o total nu doar cu ortodoxia, ci și cu orice denominație creștină. Discursul său nu mai este unul creștin.”

Tot ca „apărător” al credinței ortodoxe apare Dorel Vișan în discursurile ținute pe marginea filmului „21 de rubini”, regizat de pr. Ciprian Mega. În seara lansării filmului, Dorel Vișan și Diana Șoșoacă au dat un interviu realizatorului TV, Luis Lazarus15, în care cei doi au vorbit despre corupția din biserică:

„Răul este atât de extins și cangrena este atât de mare - a spus Dorel Vișan - încât nu știu dacă nu trebuie tăiat membrul.” Asemenea lui Vișan, Diana Șoșoacă a afirmat: „Avem nevoie de o biserică curată și în spiritul Adevărului. (…) Și, da. Uneori este nevoie să amputezi un membru. Așa e la cangrenă. Acum întrebarea este: ce membru trebuie tăiat? Și de unde până unde?”
 


Ne întrebăm, cum ar putea fi salvată Biserica Ortodoxă de cangrenă, în accepțiunea celor doi participanți la Conferința Holistic Fest Sibiu? Despre ce amputare ar putea fi vorba, mai exact? Nu cumva afirmațiile fac trimitere la ideea că actuala Biserică Ortodoxă, cea „bolnavă” de toate relele prezentate în filmul preotului Ciprian Mega, trebuie înlocuită cu una nouă, și anume Biserica New Age? 

Să nu uităm că senatoarea Șoșoacă a prezentat publicului mai multe variante de autentici oameni „spirituali”, între care se numără și falsul preot Adrian Singurov (adeptul sectei „Ortodoxia Cuantică”), schismaticul Cosmin Barză din Tg. Jiu sau șamanul Ovidiu Coșbuc. De remarcat și faptul că de promovarea acestora s-a ocupat și canalul Zeus Tv, al lui Lazarus, canal care abundă în emisiuni cu tentă ezoteristă.

Rămâne suspectă legătura dintre Șoșoacă, Vișan, Lazarus și Mega, pe care se pare că îi leagă un scop comun: atacurile repetate la adresa credinței ortodoxe și a conducerii BOR, prin care cei patru își propun, după toate probabilitățile, să pună în practică spusele Mântuitorului: „Bate-voi păstorul și se vor risipi oile turmei". (Mat.26:31)

E adevărat că pădure fără uscăciuni nu există, dar credem că răul semnalat de părintele Ciprian Mega este cu mult mai mic decât otrava ereziilor cu care prietenul său, Dorel Vișan, se străduiește, de ani buni de zile, să înșele credincioșii români, căci erezia este un păcat împotriva Duhului Sfânt, iar păcatele împotriva Duhului Sfânt nu se iartă!

Și pentru că nu putem rămâne pasivi în fața asaltului orchestrat, mai nou, chiar din studiourile Trinitas TV, din umbra cărora Vasile Bănescu se pare că dirijează sinistra simfonie New Age, ne vedem datori să luăm atitudine, solicitând delimitarea oficială a postului de televiziune al Patriarhiei Române de afirmațiile smintitoare ale actorului Dorel Vișan.
 
De asemenea, considerăm că e de datoria mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, să-i retragă lui Dorel Vișan „Crucea șaguniană pentru mireni”, până când acesta va îmbrățișa din nou ortodoxia, pe care a hulit-o și a trădat-o, fără rezerve, făcând o mărturisire publică de credință, prin care să se dezică de toate ereziile pe care le-a strecurat în mod veninos în mințile și sufletele românilor.

O atitudine pasivă în fața tăvălugului păgân care lovește din ce în ce mai mult în ființa poporului român echivalează cu o aprobare tacită, pentru care cu toții vom avea de dat un greu răspuns.    
 
VIDEO ANALIZĂ MAI JOS - LA FINAL GĂSIȚI ȘI O FILMARE DE PE FACEBOOK CU „MAESTRUL” DOREL VIȘAN:
Călugărul ieromonah Eftimie Mitra și un preot foarte cunoscut dezbat Cazul Vișan. Afirmațiile anti ortodoxe ale lui Dorel Vișan au scandalizat o parte dintre credincioșii ortodocși din România, dar și pe unii din mediul protestant, deoarece învățăturile New Age răspândite în mediul public de către "apostolii" noii mișcări religioase globaliste atacă însăși dumnezeirea lui Iisus Hristos. Acest aspect este dezbătut în emisiunea de față de către pr. Dan Bădulescu, care ne oferă câteva explicații.
 
NOTE:















VIDEO FACEBOOK: