ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 16 iunie 2023 s-au împlinit 10 ani de la trecerea în veșnicie a Părintelui Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă.  După cele două mari slujbe de pomenire, de sâmbătă, 10 iunie, și vineri, 16 iunie, în Duminica Sfinților Români, urmașul său la stăreția de la Petru Vodă, Părintele Arhimandrit Hariton Negrea, a menționat în predica sa și jertfa fraților Părintelui Justin, mărturisitorii credinței din închisorile bolșevice. VIDEO  mai sus

De asemenea, Agenția de presă a Bisericii Basilica.ro a selectat 10 citate din scrierile vrednicului de pomenire Părinte, pe care vi le împărtășim și noi:

1. Toată viața creștinului trebuie să fie o pregătire pentru a ști să moară martir.

2. Avem nevoie să trăim sentimentul dragostei ca să depășim strâmtorările ce ne împresoară.

3. Nu poți simți bucuria și Învierea cu adevărat dacă nu ai suferit mai înainte.

4. Ortodoxia înseamnă trăire, înseamnă viață, înseamnă lucrare practică.

5. Suntem responsabili pentru moștenirea duhovnicească ce o lăsăm generației viitoare.

6. În zilele noastre se vorbește atât de mult despre democrație, despre libertatea de gândire, despre libertatea credinței și tocmai aceste valori sunt călcate mai mult în picioare.

7. În închisoare am fost privați de drepturile creștinești, dar am câștigat raiul lăuntric.

8. Singurătatea era arma de descompunere și cea mai grea. Însă, în această singurătate, a început Duhul lui Dumnezeu să lucreze în ființa umană. (vorbind despre închisorile comuniste)

9. Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor distinge binele de rău.

10. Este nevoie de multă rugăciune, căci rugăciunea întreține buna noastră înțelegere.