ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În miercurea Săptămânii Patimilor Mântuitorului, prin evanghelia și imnele Sfintei Liturghii, Biserica Ortodoxă ne pune înainte contrastul dintre femeia păcătoasă care devine mironosiță și apostolul Iuda care devine trădător al lui Hristos.

Mirul dăruit versus arginții trădării, sărutarea picioarelor, semn al iubirii, versus sărutul lui Iuda pe obraz, semn al trădării, iubirea de Hristos versus dragostea de bani.

Astăzi, miercuri 1 mai, se adaugă o nouă serie de contraste.

Respectarea Postului Mare versus patima pentru mic, ajunare versus multă mâncare, împărtășirea cu trupul și sângele lui Hristos versus părtășia la petreceri lumești, tradiția postirii creștine ortodoxe versus obiceiul îmbuibării de întâi mai muncitoresc comunist.

Dar majoritatea românilor care astăzi mănâncă mici la petrecerea de 1 mai sunt botezați ortodox și, pe 5 mai, vor ciocni ouă roșii la sărbătoarea Sfintelor Paști.

Acestora le adresez chemarea să postească măcar de mâine, trei zile, să-și ia în serios vocația de creștini ortodocși și să se pregătească pentru sărbătoarea sărbătorilor, Învierea Mântuitorului Hristos.

Altminteri, aceștia nu vor putea trăi Sfintele Paști ca pe o Sărbătoare creștină, ci numai ca pe încă o petrecere!