ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni și grabnic ajutător, a fost pusă spre închinare de sâmbătă, 4 decembrie, în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou. Anunțul a fost făcut de preotul paroh prof. Emil-Nedelea Cărămizaru. 
 
MÂNA FĂCĂTOARE DE MINUNI A SFÂNTULUI IERARH NICOLAE DE LA BISERICA SFÂNTUL GHEORGHE NOU DIN BUCUREȘTI, VA BINECUVÂNTA CREDINCIOȘII, CU OCAZIA PRĂZNUIRII SALE!
 
SÂMBĂTĂ, 4 Decembrie 2021, începand cu ORA 16:00, a fost săvârșită slujba Vecerniei, iar apoi, racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae a fost pusă spre închinare în pridvorul bisericii voievodale de la "Kilometrul Zero” al României.
 
DUMINICĂ, 5 Decembrie, în ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, odorul sfânt va fi așezat în pridvorul bisericii, între orele 8:00-21:00;
 
LUNI, 6 Decembrie, în sfânta zi de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, racla cu mâna dreaptă a Sfântului, va fi așezată spre închinare, în pridvorul bisericii, între orele 6:30-21:00!
 
MARȚI, 7 Decembrie, racla cu sfântul odor, va rămâne în continuare deschisă, în intervalul orar, 8:00-20-00!
Programul liturgic este adecvat acestor zile de mare sărbătoare dedicate hramului de iarnă al Bisericii Voievodale Sfântul Gheorghe-Nou din București.
 
Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va începe, în toate cele trei zile menționate mai sus, de la ora 10:00, fiind precedată de Slujba Utreniei.
 
Duminică, 5 Decembrie, în ajunul hramului bisericii, Slujba Vecerniei unită cu Litia, va începe la ora 17:00!
Pe parcursul acestor zile de sfântă prăznuire, vor fi respectate normele de conduită sanitară, impuse de autorități, în perioada pe care o parcurgem.
 
Vă așteptăm pe toți cu sfântă bucurie și cu nădejdea în ajutorul binecuvântat de Dumnezeu al Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni și grabnic ajutător!, a mai transmis Preotul Paroh, Prof. Emil-Nedelea Cărămizaru.
 
De Ziua Națională, inimosul Părinte, care este și poet, a transmis următoarea poezie:

Legământ de Ziua Națională a României

Prea iubită țară de vis,
Prin testamentul nostru scris,
De ziua ta, cu mâna pe drapelul sfânt,
Depunem sacru legământ!
 
Cu inima înscrisă-n tricolor,
Reînnoim voia străbunilor:
Să stăm la sânul tău ca frații
Și umbră să ne fie doar Carpații!
 
Uniți sub Crucea Domnului Hristos,
Să ridicăm drapelul țării glorios,
În sufletele celor ce-n credință,
Prin Dumnezeu așteaptă biruință!
 
Să punem pacea în cugetele tuturor,
Grădina Maicii Domnului e pentru acest popor,
Lumina peste țară să fie neînserată,
Prin gânduri și prin fapte iubirea să răzbată!
 
Azi punem sângele eroilor,
Pe-altarul înfrățirii tuturor românilor,
Sub ceru-nseninat de libertate,
De-a pururi să trăim în demnitate!
 
Pr. Emil-Nedelea Cărămizaru
La mulți ani, binecuvântata noastră Românie!