ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul festival de scurtmetraj creștin ortodox din lume în mediul online, intitulat Byzanfest, se desfășoară în perioada 21 iulie – 4 August 2019, și reunește filmele realizate de regizori ortodocși din șapte țări, inclusiv România, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, la ediția din acest an au fost nominalizate 12 scurtmetraje realizate de regizori ortodocși din Australia, Grecia, SUA, Canada, Georgia, România și Serbia.

„Festivalul prezintă filme care reflectă credința, cultura și valorile creștine ortodoxe, precum și creativitatea artistică”, a declarat Chris Vlahonasios, inițiatorul festivalului.

Dintre aceste scurtmetraje fac parte și trei filme produse de doi regizori români, respectiv Andrei Russu și Dinu Cristian.

Andrei Russu participă cu „Realizarea icoanelor ortodoxe pe lemn” și „Sanctuarul părintelui Nicolae Tănase pentru cei răniți”, iar Dinu Cristian prezintă un documentar intitulat „Sub aripile Arhanghelului”.

O inițiativă a organizației online Transfigure Media, Byzanfest are ca scop prezentarea și distribuirea celor mai bune filme de scurtmetraj ortodoxe din întreaga lume, la cerere și gratuit.

Filmele sunt disponibile online și vor fi prezentate în cadrul unor proiecții la mai multe biserici din Arhiepiscopia Greacă a Australiei (detalii pe website-ul festivalului)

Agenția de știri Basilica este partener de comunicare al festivalului Byzanfest.