ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul galei ceremoniei de acordare a Globurilor de Aur, actorul britanic Ricky Gervais, a criticat lumea filmului și industria de televiziune americană, pentru felul în care profită de statutul lor pentru a poza în luptători pentru justiție socială.
 
Discursul lui Gervais vine în contextul în care mulți actori și personalități de la Hollywood se folosesc de astfel de evenimente pentru a-și promova agenda politică: de la criticarea președintelui Trump la susținerea temelor precum avortul, ecologismul, homosexualitatea, etc. Printre cei mai vehemenți în acest sens sunt George Clooney, Alyssa Milano, Robert de Niro sau Mark Rufallo.

„Dacă în seara asta câștigi un premiu, nu-l folosi drept tribună pentru un discurs politic”, a spus britanicul la începutul ceremoniei.

„Nu ești în poziția să dai lecții oamenilor despre nimic. Nu știi nimic despre lumea reală. Cei mai mulți dintre voi au petrecut mai puțin timp în școală decât Greta Thunberg”, a continuat el.

„Așa că, dacă ești câștigător, vino pe scenă, primește-ți micul premiu, mulțumește agentului și Dumnezeului tău și pleacă dracului”, a spus Ricky Gervais.

Actorul britanic a vorbit și despre competiția platformelor de streaming. „Apple, Amazon, Disney. Dacă ISIS ar înființa un serviciu de streaming, v-ați suna agenții, nu-i așa?”, le-a spus el actorilor și regizorilor din public.

El nu a evitat nici un alt subiect sensibil, cel al omului de afaceri Jeffrey Epstein, care s-ar fi sinucis anul trecut în celula sa. Gervais a spus despre personajul principal din serialul „Afterlife”, jucat de el, că este clar că nu s-a sinucis, la fel ca Jeffrey Epstein. Când publicul i-a răspuns la remarcă cu un murmur colectiv, Gervais nu le-a rămas dator: „Tăceți din gură, știu că era prietenul vostru”