ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul actor Gerard Depardieu a spus, într-un interviu publicat de Corriere della Sera, că nu se mai considera francez, acuzând Franța că se transformă într-un "Disneyland pentru străini", transmite AFP.

El a făcut din nou declarații jignitoare la adresa francezilor, de data aceasta, cu ocazia lansării noii sale cărți - Innocentul.

„Eu sunt un cetățean al lumii. Franța riscă să devină un Disneyland pentru străini, populată cu imbecili care fac vin și brânză puturoasă pentru turiști. Nu mai există libertate, oamenii sunt manipulați", a declarat Depardieu.

Actorul nu s-a oprit să critice doar Franța și a continuat să vorbească în termeni similari și despre lumea din cinematografie.

„Cinematografia nu mai există. Este doar o lume a divertismentului, oamenii, terorizați de americani, nu știu ce limbă să vorbească. Există 10 staruri și toate sunt americane. Filmele lor, care abundă de efecte speciale, sunt jocuri, iar restului cinematografiei îi este greu să existe", a mai spus actorul.

Singura țare pentru care Depardieu are simpatie, în mod surprinzător, este Italia.

„Din fericire voi nu v-ați pierdut cultura și identitate. Și acest lucru se întâmplă pentru că sunteți o țară tânără, născuți cu Garibaldi. Spre deosebire de jumătate din Europa care se teme de migranți și a devenit un pic fascistă", a mai spus actorul.