ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția Română a scris o postare pe pagina de Facebook în care îi îndeamnă pe toți utilizatorii acestei rețele sociale să aibă grijă la persoanele de la care primesc cereri de prietenie fiindcă există posibilitatea unor furturi de identitate sau atacuri virtuale. Reprezentanții Poliției Române au realizat și o listă care cuprinde sfaturi pentru utilizatori în cazul în care se confruntă cu o astfel de situație.

„Profilurile de Facebook pot fi false și pot ascunde în spatele lor persoane rău intenționate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate și alte atacuri virtuale”, atenționează Poliția Română în mesajul postat pe Facebook.

Poliția îi sfătuiește pe utilizatori ca înainte să accepte o cerere să studieze profilul persoanei respective.

Pentru depistarea unui profil de facebook fals, vă recomandam: 

- Interesați-vă dacă vreuna dintre cunoștintele voastre comune s-a întâlnit vreodată cu persoana respectivă; 

- Cu ajutorul motoarelor de cautare puteți afla detalii despre persoanele care vă solicită prietenia, fiind cu atât mai usor, atunci când pretinde că a studiat la vreo școală de renume sau are o funcție la o companie cunoscută; . 

- Examinați fotografiile și albumele cu atenție. O persoană reală va avea de obicei fotografii cu prietenii și familia și a făcut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute în legătură cu evenimente la care au participat împreună; 

- Observați dacă este etichetat în alte postări ale prietenilor. Chiar dacă este o persoană reală, nu trimiteți niciodată fotografii personale celor pe care nu îi cunoașteți.", a mai scris Poliția Română.