ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul american Tom Hanks a recomandat fanilor lui, printr-un mesaj pe care l-a distribuit, joi, pe pagina sa de Facebook, să vizioneze documentarul românesc ”Chuck Norris vs. Communism”, regizat de Ilinca Călugăreanu.

”Vizionați acest documentar! Puterea filmului! Pentru a schimba lumea”, a scris actorul american pe pagina lui de Facebook.

Filmul documentar ”Chuck Norris vs. Communism” (2015) a fost prezentat, în ianuarie 2016, pe canalul național de televiziune american PBS și va intra anul aceasta și în renumita rețea de filme Netflix, conform News.ro.

”Chuck Norris vs Communism” este regizat de Ilinca Călugăreanu și prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis câtorva milioane de români să eludeze regimul represiv comunist.

Ascunsă de ochii vigilenți ai Securității, Irina-Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme străine în România comunistă a anilor ‘80.

În documentar apar, între alții, Irina Margareta Nistor, Valentin Oncu, Dan Chiorean și Ana Maria Moldovan.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este un actor, regizor și producător american de film, care a câștigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” și ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestațiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvați soldatul Ryan” și ”Naufragiatul”.

Tom Hanks este una dintre cele mai cunoscute vedete din America ce s-a convertit la ortodoxie, în urma căsătoriei cu actrița Rita Wilson. Actrița, pe numele său real Margarita Ibrahimov, este născută dintr-o mamă grecoaică și tată bulgar.
 
Hanks participă regulat la slujbele Bisericii Ortodoxe a Greciei din SUA, mai ales de marile praznice( FOTO JOS, de Paști).