ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 1 aprilie s-au împlinit 76 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă, unde circa 3.000 de români au fost uciși de gloanțele sovietice când încercau să intre în patria-mamă.

În memoria lor, ziua de 1 aprilie este, din anul 2011, oficial, zi națională de cinstire a memoriei românilor victime ale masacrelor de la Fântâna Albă.

Sâmbătă a avut loc în acel blestemat loc o ceremonie de comemorare a victimelor, dar niciun oficial al statului român, cu excepția unor parlamentari, nu a participat.

La monumentul din localitatea ucraineană, Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, împreună cu un sobor de preoți români și ucraineni, au săvârșit Slujba Parastasului.

După slujba de pomenire, Grupul Vocal-Tradițional „Ai lui Ștefan Noi Oșteni” de la Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus au prezentat un scurt program de cântec și poezie în memoria celor dispăruți.