ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național de Istorie a României va fi închis pentru patru ani. Instituția, care deține unele din cele mai cunoscute obiecte de patrimoniu ale României, intră într-un proces de consolidare și reamenajare.

Costurile vor fi acoperite dintr-un împrumut guvernamental de 115 de milioane de euro, rambursabil în 20 de ani.

Deocamdată a fost lansat un concurs internațional pentru idei de arhitectură, care să reorganizeze optim cei 30.000 de metri pătrați ai clădirii.

„Spații suficiente pentru expoziții, permanente și temporare, pentru activități cu publicul și pentru depozite. Curtea interioară va fi acoperită și se preconizează realizarea a trei nivele de spații în subteran”, a declarat directorul general al muzeului, Ernest Oberlander-Târnoveanu.

„Va avea o cu totul altă atractivitate pentru public”, a subliniat vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România, Ana-Maria Zahariade, potrivit digi24.ro.

Problema este acum găsirea unui spațiu pentru depozitarea celor 750.000 de piese de patrimoniu.

În ultimii 14 ani, doar 7% din suprafață a fost folosită, iar lucrările de consolidare au fost sistate acum zece ani din lipsa banilor. Noul proiect va începe în 2017 și are termen de finalizare în 2021.