ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Arsenie Boca a fost unul din cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici din ultimii 50 de ani. Mărturie sunt miile de oameni care-i cercetează mormântul și azi, la 25 de ani de la moartea sa.

Dvd Parintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu

Tocmai această calitate a părintelui l-a făcut indezirabil pentru regimul comunist, care l-a scos abuziv din monahism. Chiar așa, părintele a fost căutat de credincioși, astfel că a rămas în atenția autorităților. În aceste condiții, chiar primul președinte al României, Nicolae Ceaușescu s-a arătat interesat de o întâlnire cu marele duhovnic, informează Jurnalul Național.

"Prin anii '80, Părintele Arsenie a fost dus și la Ceaușescu, care l-a întrebat: 'Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi?", povestește Zoe Dăian, nepoata părintelui. Răspunsul, însă, l-a indispus teribil pe liderul comunist: "Într-o zi de mare sărbătoare veți fi omorâți amândoi".

Aceștia nu au crezut și i-au cerut maiorului care-l însoțea să-l ia și să nu-l mai vadă, a spus Zoe Dăian, citată de Agerpres.

Totodată, Părintele Arsenie a transmis și un mesaj poporului român, afirmă nepoata. Conform acesteia, "după Ceaușescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult” iar pe români i-ar sfătui să nu fie ''cap plecat prea mult'', să aibă "demnitate și personalitate”.

Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia.