ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Ierusalimului a proclamat, duminică 31 ianuarie, canonizarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, informează doxologia.ro.

Patriarhia Română a fost reprezentată la eveniment de către o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. 

Proclamarea oficială a canonizării Sfântului Ioan Iacob a avut loc la Mănăstirea Sfântul Cuvios Gheorghe de la Hozeva. Hotărârea de proclamare a canonizării Sfântului Ioan Iacob de la Neamț a fost luată în ședința Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, din toamna anului 2015.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinților în 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, având zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la Domnul.

Jurnalistul Titi Dincă a postat pe facebook un film în care se pot observa imagini cu chipul descoperit al Sfântului, cadre ce datează din 2012.
 
Despre viața Sfântului Ioan Iacob de la Neamț puteți citi aici.