ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


4 martie 1977. A început vineri seară, cu un film bulgăresc, pe care mulți români nu îl vor uita niciodată și care nu a mai fost difuzat de atunci la Televiziunea Română: „Dulce și Amar”.

La ora 21. 22 de minute și 22 de secunde, pe 4 martie 1977, pământul a trepidat. Întâi a fost un salt vertical scurt și violent, apoi au urmat 56 de secunde de balans orizontal, pe direcția nord-sud.

4 martie 1977 va rămâne ca o dâră roșie în istoria noastră, cu 1.578 de morți - dintre care 1.424 numai în Capitală - care au plătit tributul lipsei rezistenței seismice a imobilelor în care stăteau.

Majoritatea pagubelor materiale, pe 4 martie 1977, s-au concentrat la București unde peste 33 de clădiri și blocuri mari s-au prăbușit. Citiți și

Ion Besoiu despre cum a fost la CUTREMURUL DIN 4 MARTIE 1977. 46 de ani fără Toma Caragiu, marele actor dispărut atunci. VIDEO: Șopârlița Liberă și Așa e în tenis de Dan Mihăescu și Grigore Pop