ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță deschiderea microexpoziției România în „Marele Război prin ochii tinerilor artiști”. Vernisajul va avea loc vineri, 3 martie 2017, începând cu ora 13:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Microexpoziția conține lucrări plastice inspirate de expoziția „România în Marele Război”. Picturile și desenele au fost realizate de către elevi, sub îndrumarea profesorilor de educație plastică, precum și a membrilor compartimentului de educație muzeală al MNIR.

„Prin intermediul proiectului expozițional România în Marele Război prin ochii tinerilor artiști ne-am propus să venim în sprijinul profesorilor și, mai ales, al elevilor, prin încurajarea activităților educaționale nonformale și informale, precum și prin promovarea unor metode de învățare moderne, care pun accentul pe dezvoltarea creativității, imaginației și a învățării prin descoperire”, se arată într-un comunicat al muzeului.

Expoziția „România în Marele Război”, valorificată de tinerii artiști în creațiilor lor, este dedicată comemorării centenarului intrării în război a Regatului României, dar și a situației din Transilvania, Bucovina și Basarabia, afectate de evoluțiile politico-militare din România anilor 1916-1918. Dramatismul și complexitatea epocii anilor 1914-1918 sunt redate prin documente oficiale și private, presă, hărți, afișe de propagandă, fotografii, cărți poștale, scrisori, jurnale, armament, uniforme și accesorii, ordine, decorații, insigne, brevete, picturi, desene, bancnote și mărci poștale, multe dintre ele expuse pentru prima oară.