ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru al 43-lea an consecutiv, comunitatea globală a muzeelor va sărbători Ziua Internațională a Muzeului,  la data de 18 mai. Evenimente și activități speciale sunt organizate, astăzi, în mii de muzee din lumea întreagă, pentru a marca acest eveniment.

Ziua muzeelor poate ține o zi sau mai multe.

În 2019, tema Zilei Muzeului este: „Museums as Cultural Hubs: The future of tradition” (Muzeele ca centre culturale: viitorul tradiției).

Această temă a fost aleasă pentru a reaminti că muzeele sunt instituții vii care ajută la crearea legăturilor între vizitatori, generații și culturi la nivel global.

Președintele Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM): „Muzeele sunt un mediu important al schimbului de experiențe cultural, îmbogățirea culturilor și dezvoltarea înțelegerii reciproce, cooperării și a păcii între oameni”.

ICOM a stabilit Ziua Internațională a Muzeelor în 1977 pentru a crește rata publică de conștientizare a importanței rolului muzeelor în dezvoltarea societății. De atunci, s-a sărbătorit în fiecare an, iar în 2013 a fost atins un record de 35.000 de muzee participante, în 143 de țări.