ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfânta Muceniță Anisia s-a născut la Tesalonic, din părinți nobili și bogați, care au crescut-o cu mare evlavie pentru credința creștină. După moartea părinților, s-a închinat pe sine cu totul rugăciunii și cugetărilor dumnezeiești în propria ei casă.

Din dragoste pentru Hristos, mărturisea adesea: "O, cât de mincinoasă este viața tinereții, întru care fie te smintești, fie smintești pe alții! Cu cât mai bună este bătrânețea! Iar sufletul meu se umple de tristețe văzând cât trebuie să aștept până ce voi urca la Domnul." Ea și-a vândut toate averile, a împărțit venitul săracilor și a trăit după aceea numai din munca mâinilor ei.

În acea perioadă, împăratul Maximian a decretat că oricine poate să ucidă în voie creștini, oriunde îi va afla, fără nicio judecată și nicio sentință. Pentru că a mărturisit că este creștină, Sfânta Muceniță a fost ucisă, de către un soldat, în timp ce mergea spre biserică.

Moaștele ei se găsesc până astăzi la Tesalonic, în Biserica „Sfântul Dimitrie”. Sfântă Anisia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, păcătoșii!

Tot în această zi facem pomenirea Cuvioasei Teodora din Cezareea, Sfântului Mucenic Fileter și a Cuviosului Leon, arhimandritul.