ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Theodor Danetti s-a stins sâmbătă din viață la vârsta de 90 de ani și va fi înmormântat duminică, anunță Uniunea Teatrală din România (UNITER), prin intermediul unui comunicat de presă.

"UNITER — Uniunea Teatrală din România anunță cu tristețe dispariția actorului Theodor Danetti, pe scena teatrului și filmului românesc din anul 1955. (...) Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 12,30, la Cimitirul Evreiesc de rit sefard", arată sursa citată.

Actorul Theodor Danetti s-a născut în 1926, în orașul dunărean Corabia. El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București și a debutat la Teatrul de Stat din Baia Mare. Vreme de zece ani (1965-1975) a fost angajat al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț și apoi în Capitală, la Teatrul Bulandra și Teatrul Evreiesc de Stat.

Theodor Danetti a lucrat cu Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iureș, Vlad Ivanov, Maia Morgenstern, cu Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică, Adrian Pintea, Gheorghe Cozorici, Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu, Ion Cojar și multe alte nume importante ale teatrului și filmului românesc.

Danetti a avut peste 40 de roluri în filme.