ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri 24 februarie, Ministerul Culturii din România și Consiliul pontifical al Culturii de la Vatican au semnat un memorandum de înțelegere.

Conform siteului ambasadei României de pe lângă Sfântul Scaun, documentul "recunoaște colaborarea privilegiată în domeniul culturii dintre România și Sfântul Scaun și prezintă principalele direcții de dezvoltare a cooperării între cele două instituții: promovarea artei, protecția și promovarea patrimoniului cultural, dialogul dintre cultura contemporană și religie. Documentul face referire și la programul "Curtea Neamurilor" - dialogul dintre cei care cred și cei care nu împărtășesc o credință religioasă, lansat și la București, în octombrie 2011, cu prilejul vizitei oficiale a Cardinalului Gianfranco Ravasi".

Considerând aceste precizări drept foarte vagi și având la dispoziție prevederile legii 544/2001 privind accesul la informații publice,  ActiveNews a trimis Ministerului Culturii o solicitare prin care cerem să se facă public conținutul acordului semnat de reprezentanții statului român.