ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alain Delon va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în perioada 2-11 iunie, când va primi premiul pentru întreaga carieră, informează organizatorii festivalului, anunță Mediafax.
 
În onoarea sa, pe data de 9 iunie, Piața Unirii va găzdui o proiecție specială a filmului „Afacerea Pigot” („Pour la peau d’un flic”) din 1981, thriller în care actorul a jucat rolul principal, dar pe care l-a și regizat.

Alain Delon (81 de ani) aniversează anul acesta 60 de ani de la debutul său în cinematografie. A jucat în pelicule precum „Rocco și frații săi” (1960), „În plin soare” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Laleaua neagră” (1964), „Samuraiul” (1967), „Borsalino” (1970), „Notre histoire” (1984) sau „Pe cuvânt de polițist” (1985).

S-a născut la data de 8 noiembrie 1935. A fost curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deși i s-a oferit șansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-și înceapă cariera în Franța, unde se lansează în 1957 în „Quand la femme s'en mêle” (regizat de Yves Allégret). În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriților la Premiile César pentru rolul principal din „Mr. Klein” (regia Joseph Losey), iar interpretarea din „Notre Histoire” (r. Bertrand Blier) i-a adus în 1985 premiul pentru cel mai bun actor. Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare de către președintele Jacques Chirac.

Actorul francez nu s-a temut să afirme, în urmă cu câțiva ani, că este împotriva legalizării căsătoriilor între peroane de același sex, cu atât mai mult împotriva legii care dă homosexualilor dreptul de a adopta copii. ”Ne-am născut pentru a iubi o femeie, pentru a-i face curte. Nu pentru a remorca un bărbat și a ne lăsa seduși de el”, spunea Alain Delon.