ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corul Armatei Roșii a susținut joi primul său concert după accidentul de avion din luna decembrie.Concertul a avut loc la Moscova, iar noii membri au fost selectați printr-un concurs la nivel național.

Într-un teatru din Moscova ce aparține de armata rusă, corul a intonat cele mai cunoscute cântece patriotice și populare în fața rudelor victimelor, a ofițerilor superiori ai armatei ruse și a 100 de militari în termen.

La preselecția pentru completarea corului au participat peste 2.000 de persoane. Corul Armatei Roșii a fost fondat în 1928 și este alcătuit din două formațiuni: Ansamblul Alexandrov și Ansamblul academic al Gardei Naționale Ruse.

La data de 25 decembrie, corul Armatei Roșii a pierdut 64 din membri, printre care și pe directorul său, Valery Khalilov, într-un accident al unui avion militar care s-a prăbușit în Marea Neagră.

Repertoriul său, care include în prezent peste 2.000 de piese, uneori acompaniate de o coregrafie acrobatică, este cunoscut în întreaga lume prin nenumăratele turnee ale corului în străinatate, în timpul și după epoca sovietică.

După o serie de concerte la Moscova, corul Armatei Roșii se va afla în Franța pentru un turneu în perioada 21-26 martie, care va debuta la Lyon și se va încheia la Paris.