ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ziua de Crăciun, Corul Alexandrov sau corul „Armatei Roșii”, așa cum mai este el cunoscut, a suferit o pierdere imensă. 64 de membri ai ansamblului muzical au pierit odată cu prăbușirea avionului Tu-154 în Marea Neagră.

Între cei care au pierit se afla chiar directorul Corului care urma să concerteze în Siria. Avionul a decolat la ora 05:20 (ora locală) a dimineții de 25 decembrie și a dispărut de pe radar la aproximativ 20 de minute. Turnul de control nu a reușit să ia legătura cu aeronava la ora 05:40, când a dispărut de pe radare.  Cu doar două luni înainte de catastrofă, Marele Cor al Armatei Roșii a fost adus în România, de Consulatul Federației Ruse de la Constanța. Corul militar a susținut atunci în weekendul 8-9 octombrie, două concerte excepționale, la Constanța (Casa de Cultură) și la București (Sala Palatului).
 

Corul Alexandrov a venit la București și anul trecut, concertând la Sala Radio a Radiodifuziunii Române. La un moment dat, membrii ansamblului au făcut o surpriză asistenței: rușii au interpretat melodia populară „Mult mi-e dragă primăvara”, cântec făcut faimos de celebra cântăreață bucovineancă Sofia Rotaru. 
 
Din păcate, Sofia Rotaru nu este cunoscută în țara ei de origine, artista fiind o vedetă revendicată de ucraineni și de ruși.
 
Iată melodia cântată de Corul Alexandrov în românește, la București și reacția publicului din Capitală: 


 și varianta originală a Sofiei Rotaru:


/>