ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, potrivit tradiției bisericești și hotărârii Sfântului Sinod, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale și mânăstirești din țară și străinătate, precum și în paraclisele școlilor de teologie ortodoxă, la Sfânta Liturghie vor fi pomeniți eroii neamului românesc care acum 97 de ani au înfăptuit unitatea națională a românilor din anul 1918 și va fi oficiată slujba de Te Deum.

La Catedrala patriarhală, Te Deum-ul de Ziua Națională a României va fi oficiat, după Sfânta Liturghie, de la ora 12.00, informează basilica.ro.

De asemenea, în București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, de la ora 8.00, va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor români care au luptat pentru apărarea țării, credinței, libertății, unității și demnității naționale.