ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultatea de Teologie Ortodoxă, Amfiteatrul Dumitru Staniloae. găzduiește joi, 17 noiembrie, lansarea a două volume de excepție apărute la Editura Anacronic, scrie site-ul anacronic.ro

Despre educația așa cum ar trebui sa fie și educația așa cum a ajuns să arate, despre ultimele deconstrucții ale modernității dar și despre alternativele sănătoase se va vorbi în întâlnirea cititorilor cu Ninel Ganea și Mihai Vladimir Topan, autorii prefețelor celor două cărți ce se vor lansa joi, la ora 18.00, în Amfiteatrul Dumitru Staniloae al Facultății de Teologie Ortodoxă.
Pe aceeași temă a educației va avea loc și seminarul școlarizare sau Educație de sâmbătă 19 noiembrie de la Academia Privată. 

Cartea "Educația creștin-ortodoxă a copiilor în zilele noastre" a episcopului Grigorie Grabbe, ultimul mare canonist al Bisericii Ortodoxe",  conține, alături de eseul episcopului Grabbe, un fragment despre educația creștină din Calea spre mântuire a Sf. Teofan Zăvorâtul, Cuvântarea către tineri despre dreapta folosire a literaturii grecești a Sf. Vasile cel Mare și un fragment din Discursul funerar despre Marele Sfant Vasile, episcop al Cezareei din Cappadocia al Sf Grigore din Nazianz. Toate acestea sunt texte care dau consistență unui demers editorial intitulat "Educația creștin-ortodoxă a copiilor în zilele noastre".

Cea de-a doua lansare este cea a cărții "Cum suntem imbecilizați. Curriculumul ascuns al școlarizării obligatorii", de John Taylor Gatto, este cea mai radicală critică a învățământului public.

„Școala, așa cum a fost ea concepută, este un sistem esențial de sprijin pentru un model de inginerie socială, care îi condamnă pe cei mai mulți oameni sa fie pietre auxiliare într-o piramidă care se îngustează în sus, având punctul de control în vârf. Școala este un artificiu care face ca o astfel de ordine socială de tip piramidal să pară inevitabilă.” (John Taylor Gatto – Cum suntem imbecilizați).
 
Aflați mai mult despre lansare AICI.