ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În această săptămână DNA a pornit audierile într-un nou dosar de mare corupție, Microsoft 2.

În dosarul "Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care și foștii miniștri Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Șerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu și Adriana Țicău, aceștia fiind suspectați de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licențe Microsoft.

Cazul Microsoft este destul de complicat. Firma americană a beneficat de complicitatea unor voci din societatea civilă, care în schimbul unor bani pentru a susține conferințe, a închis gura la fărădeligile oficialilor statului.
Pe această listă se află Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Nicolae Manolescu, Mircea Mihăieș sau Vladimir Tismăneanu.

Inițiatorul acestor conferințe, fost director Microsoft România Silviu Hotăran, este acum cercetat penal în Dosarul Microsoft 2!

Ziarul Cotidianul scrie că "aceste Conferințe Microsoft au fost un moft elitist, un fel de caravană purtată prin toată țara, în care „elita" bătea câmpii pe teme dintre cele mai surprinzătoare! Pentru fiecare acțiune de acest fel, „conferențiarii" primeau, potrivit surselor noastre, între 2.000-3.000 euro! Multe dintre aceste „conferințe" au fost publicate apoi în broșuri, completînd așa-zisa „operă filosofică" a conferențiarilor!"

Conferințele Microsoft s-au derulat între 2004-2006. Conferențiarii care au încasat bani de la Microsoft România au fost: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, H.R. Patapievici, Mircea Mihăieș, Nicolae Manolescu, Vladimir Tismăneanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Theodor Baconsky, Andrei Codrescu. Au mai fost invitați scriitorii Mario Vargas Llosa și Adam Michnik. Toți cei enumerați alcătuiau așa-zisa "elită a lui Băsescu".