ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești se alătură proiectului educațional „Toma Caragiu, o viață închinată teatrului”, care se va desfășura în perioada februarie - iunie 2017 și este organizat de școala Gimnazială „Toma Caragiu” Ploiești.

Proiectul însumează o serie de acțiuni culturale, după cum urmează:

- Spectacolul „In Memoriam Toma Caragiu” se va desfășura în data de 3 martie la Școala Gimnazială „Toma Caragiu” Ploiești și va fi susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” și ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești.

- „Ipostaze” - atelier de pictură și desen, activitate care va avea loc în luna aprilie, la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

- „Micii actori” - atelier de teatru va avea loc în luna mai și se va desfășura la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

- Festival de teatru școlar „Toma Caragiu, o viață închinată teatrului” va fi organizat în luna iunie, la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, și vor participa școlile care se vor înscrie în concurs. Juriul va fi format din reprezentanți ai Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” Ploiești și reprezentanți ai Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești.

Partenerii Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu” Ploiești în cadrul acestui proiect sunt: Primăria Municipiului Ploiești, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la moartea marelui actor Toma Caragiu.