ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a concertat joi seară la Parlamentul European în cadrul evenimentului ExpoRomânia Bruxelles, informează agenția Basilica.

Grupul Tronos a interpretat la Parlamentul European muzică bisericească, dar și cântece patriotice românești. Printre acestea din urmă s-au numărat și „Ne vom întoarce într-o zi”, pe versurile poetului Radu Gyr, dar și „Balada Iancului”.

Radu Gyr, fost deținut politic, a fost supranumit „Poetul Închisorilor” pentru compozițiile sale realizate în temnițele comuniste.

„Evenimentul ExpoRomânia Bruxelles, organizat în contextul președinției României la Consiliul Europei, se desfășoară pe parcursul a trei zile, 10 – 12 aprilie 2019.

ExpoRomânia Bruxelles cuprinde o serie de manifestări culturale: expoziție de pictură a marelui Horia Bernea, expoziție de costume populare, de produse artizanale, de carte, lansare de carte, conferințe, momente muzicale etc.”, relevă sursa citată.