ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O întâlnire a reprezentanților Sindicatului Liber al Operei Naționale București, membru al CNS "Cartel ALFA” și al Sindicatului Independent al Teatrului de Operetă ''Ion Dacian" București, împreună cu Bogdan I. Hossu, ca reprezentant al CNS ”Cartel ALFA” în cadrul Comisiei de Dialog Social a Ministerului Culturii, reprezentată de dl Lucian M. Vărsandan, Ministru Secretar de Stat, a avut loc în data de 28 iunie la Ministerul Culturii.

Iată comunicatul integral remis de Sindicatul Liber al Operei Naționale București:

”În data de 28 Iunie 2016 a avut loc la Ministerul Culturii întâlnirea dintre Sindicatul Liber al Operei Nationale Bucuresti, membru al CNS "Cartel ALFA” si al Sindicatului Independent al Teatrului de Operetă ''Ion Dacian" Bucuresti, impreuna cu Bogdan I. Hossu, ca reprezentant al CNS ”Cartel ALFA” in cadrul Comisiei de Dialog Social a Ministerului Culturii, reprezentată de dl Lucian M. Vărsandan, Ministru Secretar de Stat.

La întâlnire au mai fost prezenți si reprezentanții Sindicatului Artistilor Instrumentisti din Orchestra ONB, afiliați BNS.

Întâlnirea a avut ca scop clarificarea continutului OUG privind modificarea si completarea unor acte normative în domeniul culturii din punctul de vedere al concordantei cu legislatia existentă (în primul rând cu legislatia muncii).

Opozitia facuta a fost legata de doua aspecte:

a) Eliminarea articolelor care fac derogare de la Codul muncii referitor la CIM cu durata determinata, contrara prevederilor Codului muncii si Directivei 1999/70/CE.

b) Eliminarea propunerii de a pune pe acelasi picior de egalitate CIM cu durata nedeterminata si CIM cu durata determinata, adica eliminarea prevederilor legale care specificau ca "de regula CIM este pe durata nedeterminata”, forma indirecta de a elimina teatrul de repertoriu si a ajunge in toate institutiile publice numai la activitati de teatru de proiect.

Rezultatul discutiilor urmează să fie adus la cunostinta angajatilor Operei Nationale Bucuresti si ai Teatrului de Operetă ''Ion Dacian" Bucuresti imediat ce ne va fi comunicat.

Impreuna vom fi mai puternici”.