ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teatrului Evreiesc de Stat se află în situația de a amâna începerea stagiunii, după ce a fost jefuit de hoți, care au furat din patrimoniul instituției echipamente și recuzită în valoare de mii de euro.
 
Asta după ce doi ani de zile actorii au trăit pe scenele altor instituții, întrucât clădirea Teatrului Evreiesc se află de doi ani în renovare.

"Teatrul evreiesc a fost jefuit si anume depozitul unde ne tinem decorurile, echipamentul tehnic, sunet, lumini. Ușa depozitului a fost spartă, am anunțat poliția. Urmează cercetarea ne vedem puși în situația de a nu ne începe activitatea.", a precizat Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc.

Maia Morgenstern susține, potrivit b1.ro, că situația ar fi putut fi evitată dacă teatrul nu ar fi fost închis pentru renovări. Mai mult, actrița susține că exista deja o altă clădire, numită "Extindere Teatrul Evreiesc de Stat", care a fost dată altei entități.

"Sediul teatrului nostru se află în șantier de doi ani. Sfârșitul lucrărilor tot amânandu-se din motive pe care bine nu le-am înteles niciodată de ce aceste tergiversări. Teatrul Evereiesc de Stat este instituție publică de cultură. Teatrul a construit o clădire în urmă cu mulți ani care se numește extindere Teatrul Evreiesc de stat, în care nu putem funcționa acum. I s-a dat altei entități. De ce, nu știu, căci nu sunt nici istoric, nici om al documentelor. Ne aflăm pe drumuri de doi ani. Ne-am bucurat de bunăvoința altor colegi, care ne-au găzduit și ne-am continuat activitatea", a mai afirmat Morgenstern.