ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un moment istoric pentru opera lui George Enescu, în contextul în care, un proiect care altădată părea irealizabil, va avea loc în în capitala Marii Britanii. 

Oedip-ul enescian va debuta pe scena Operei Regale, sub bagheta lui Leo Hussain, un nume cunoscut pentru iubitorii Festivalului Enescu, arată romania-muzical.ro. Premiera va avea loc pe 25 mai.‬ 
 
Spectacolul a fost produs în anul 2011 pentru Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, în concepția dramatică a regizorilor Àlex Ollé și Valentina Carrasco, doi dintre membrii vizionarului grup de creație La Fura dels Baus din Barcelona. 
 
Montarea îl are în rolul principal pe starul danez Johan Reuter, al cărui nume încununează o distribuție de zile mari ce îi mai include pe John Tomlinson, Sarah Connolly și Sophie Bevan. După stagiunea londoneză, care se va încheia în 8 iunie, actualul „Oedip” va fi prezentat, în toamnă, la Opéra National de Paris.
 
 
În urmă cu  80 de ani, pe scena Operei Garnier din Paris, compozitorul George Enescu își vedea îndeplinit un vis: opera „Oedipe”, pe un libret de Edmond Fleg după Sofocle,  pe care i-o dedica soției sale, Maruca, avea premiera mondială. Două decenii mai târziu, în 1958, spectacolul era prezentat publicului din România în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”