ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul român Cristi Puiu participă la Festivalul de la Cannes cu ultima sa peliculă, Sieranevada. Până aici, nimic ieșit din comun.

Românul a fost cel care a deschis parada artiștilor pe celebrul covor roșu și a făcut-o într-un mod cât se poate de plăcut: Cristi Puiu a venit însoțit de soția sa, dar și de fiica cea mică, Zoe. Mai mult, într-o vreme în care a te rușina de propria origine a devenit o modă printre români, Puiu &co au defilat pe covorul roșu pe melodia "Mărine la nunta ta", în interpretarea regretatului Liviu Vasilică.

Apariția lui Cristi Puiu împreună cu întreaga sa familie este cu atât mai importantă cu cât rareori artiștii sosesc alături de copii, dar și din perspectiva ispitei ideologice care urmărește redefinirea familiei.

Filmul lui Cristi Puiu, Sieranevada, urmărește povestea unei familii care așteaptă apariția preotului pentru săvârșirea slujbei parastasului de 40 de zile pentru cel dispărut. Cu o durată de trei ore, Sieranevada este unul dintre cele mai lungi filme din concurs, dar s-a bucurat de aprecierea publicului prezent la festival, dar și al criticilor.

Cristi Puiu are în palmares premiul "Un certain regard" pentru "Moartea domnului Lăzărescu", tot la Cannes.