ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a anunțat că nu își va înainta demisia înaintea sărbătorilor de Paști. Vlad Alexandrescu a spus că a luat această decizie deoarece se teme că reforma începută de el se află în pericol. 

El a spus că mesajul pe care l-a primit este că reforma pe care a început-o „răspunde unei așteptări generale de înnoire în sectorul cultural”.

"Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea din ultimele zile: manifestațiile de stradă de miercuri și joi, opiniile publice, articolele de presă, numeroasele comentarii de pe rețelele de socializare și petițiile în favoarea rămânerii mele ca ministru al Culturii. Din toate acestea am înțeles că reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largă audiență și răspunde unei așteptări generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de față continuarea acestei reforme este periclitată. Am convenit cu Primul-Ministru că nu îmi voi depune demisia înaintea sărbătorilor de Paști. Sunt îngrijorat că reacțiile furibunde ale celor care vor oprirea reformei ar putea să prevaleze. Cred că împreună cu echipa mea și cu toți cei care îmi împărtășiți viziunea putem și trebuie să ne impunem", a scris Alexandrescu pe Facebook.