ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român și-a propus să traverseze Canalul Mânecii înot pentru Cumințenia Pământului. Un gest inedit care nu poate însă asigura mai multă publicitate decât cea de care se bucură deja inițiativa Guvernului.

Se numește Iancu Avram și vrea să traverseze din nou Canalul Mânecii, de această dată pentru Cumințenia Pamântului, după cum aflăm de pe pagina de Facebook "Cumințenia Pământului”. 

"Dacă în ultima vreme am înotat, în mod caritabil, pentru cazuri umanitare, întregul efort de a traversa înot Canalul Mânecii, fără costum de protecție, îl dedic unui mare simbol național. Așadar, la sfârșitul lui iulie voi înota în "Iadul de gheață”, pentru…Cumințenia Pământului. Poporul român are o reală șansă de a propăși, doar stând unit în jurul marilor simboluri naționale. Constantin Brâncuși reprezintă un astfel de simbol” notează Avram pe site-ul propriu

Să remarcăm doar că desfășurarea unor anumite acțiuni în folosul unor cauze umanitare are drept scop principal popularizarea acestora, oferirea unei vizibilități mediatice care să le asigure succesul. Or, în cazul Cumințeniei Pământului nu mediatizarea e problema-sunt spoturi mai peste tot iar pe sediul Guvernului tronează ditamai bennerul-ci modul în care oamenii percep utilitatea acestui demers.
 
De altfel, la jumătatea lunii se strânseseră puțin peste 212.000 euro în condițiile în care suma totală propusă spre a fi adunată prin subscripție publică până la finalul lui septembrie e de 6 milioane euro.