ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actrița Oana Pellea își serbează ziua de naștere, vineri, pe scena Teatrului Metropolis, în spectacolul "Efectul Razelor Gamma asupra Crăițelor Lunatice", dedicat Olgăi Tudorache.

Din distribuția spectacolului realizat după un text de Paul Zindel se mai regăsesc actrițele Alexandrina Halic, Cristina Casian, Florina Gleznea.

"Acum 39 de ani Olga Tudorache a strălucit în 'Efectul Razelor Gama asupra anemonelor"! Astăzi încă se mai vorbește despre aceea montare și despre magistrala interpretare. Mă înclin în fața excepționalului artist și în fața fabulosului Om ce poartă numele Olga Tudorache. Domnia sa face parte din patrimoniul Culturii Române și din patrimoniul meu sufletesc", spune Oana Pellea, potrivit Agerpres.

Actrița amintește o replică a Olgăi Tudorache: "Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par și că foarte repede omul își dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost și am rămas o mare timidă".

"Și eu sunt timidă, doamna Olga... dar îmi iau curajul de a spune public: Doamnă, vă iubesc. Vă admir și vă mulțumesc pentru tot ce mi-ați și ne-ați dăruit tuturor prin arderea vieții și talentului dumneavoastră. Dedic acest spectacol Doamnei Olga Tudorache", adaugă actrița.

"Efectul Razelor Gamma asupra Crăițelor Lunatice" este cea mai cunoscută piesă a lui Paul Zindel, o dramă autobiografică inspirată din viața autorului. A fost jucată în întreaga lume cu un redutabil succes și în interpretări celebre. Spectacolul de pe scena Teatrului Metropolis este regizat de Mariana Cămărășan. Premiera oficială are loc vineri, iar următoarele reprezentații sunt programate pe 7 și 12 februarie.