ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul de la Opera Română capătă noi dimensiuni. După ce, în prima fază, cei care nu-l mai susțineau pe fostul director, Johan Kobborg, au fost acuzați de xenofobie,  acum a venit rândul acestora să facă niște dezvăluiri despre regimul instaurat de danez.

Astfel, soprana Irina Iordăchescu a confirmat că ea este cea care a fost insultată de unul dintre artiștii străini aduși de acesta.

Într-un mesaj trimis ActiveNews, ea a mărturisit că a fost înjurată de către unul dintre balerini: "F..k you! Before us you were nothing!". În traducere, "Înainte de a veni noi, nu ați existat".

În mesajul trimis pe adresa ActiveNews de câțiva balerini ai Operei, aceștia au mai arătat că în interiorul instituției se discuta în limba engleză, pentru a nu-i leza pe străini, dar directorul nu a învățat niciun cuvânt în limba română în cei doi ani de mandat.

Mai mult, aceștia acuză că soliștii români au salarii mai mici decât cei străini. Textul integral al scrisorii deschise adresate ministrului Alexandrescu, poate fi citit aici.