ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Paharelul cu nectar” este prima piesa de teatru scrisa de Valeriu Anania, unul dintre cei mai straluciti exponenti ai teatrului poetic romanesc. Aceasta fantezie muzicala pentru copii si parinti are un pronuntat caracter educativ si moral, aducand in prim-plan virtuti ca: harnicia, corectitudinea, frumusetea sufleteasca, generozitatea, delicatetea, eleganta. Personajele ca din desene animate prind viata prin intermediul unor actori savurosi precum Doina Antohi, Cristiana Ionita, Ada Dobrea, Vlad Galatianu, Bogdan Durlicioiu, Stefan Ruxanda si Catalina Dumitrascu (9 ani).

Piesa de teatru „Paharelul cu Nectar” este scrisa in versuri, intr-un limbaj poetic deosebit de frumos ce aduce in atentia micilor spectatori lumea multicolora a gazelor si a florilor. Frumusetea, bunatatea si harnicia castiga intotdeauna in universul mic al inaripatelor bazaitoare. Margaretele, Macii, Fluturii, Greierii si alte fiinte delicate sunt cateva dintre personajele carora Valeriu Anania le imprumuta comportamente specific umane. Acest univers de poveste pentru cei mici dar si pentru cei mari, reuseste sa bine dispuna cu replicile pline de haz, sa surprinda cu jocul scenic exploziv, sa incante cu ritmurile melodice special concepute pentru aceasta. „Păhărelul cu Nectar” nu este doar un spectacol pentru copii, este un spectacol memorabil ce ii va incanta si pe cei mici si pe cei mai mari; este un spectacol inedit pentru intreaga familie.

Aurel Sasu, critic si istoric literar, afirma despre textul lui Valeriu Anania faptul ca: "Paharelul cu nectar, este una dintre cele mai frumoase, dintre cele mai superbe parabole care s-au scris in cultura romana. Si nu numai in literatura pentru copii. Un prim nivel de semnificatie al acestei carti ar fi faptul ca frumusete pe dinafara e trecatoare, frumusetea de cuget e eterna.”

Spectacolul este recomandat copiilor incepand cu varsta de 6 ani. Muzica este compusa de Eugen Dan Drăgoi; scenografia si costumele de Anca Cernea iar regia de Stefan Ruxanda.
 
Informații:
- se joaca sambata 20 Mai de la orele 11.00 la Teatrul Elisabeta, Bucuresti. 
- durata 1 h fara pauza
- bilete - la casa de bilete a teatrului sau pe www.bilet.ro.


 "Paharelul cu Nectar” are la baza textul unui autor foarte important al dramaturgiei noastre (Valeriu Anania), muzica originala a unui mare compozitor (Eugen Dan Dragoi) si pe scena entuziasmul unor actori minunati. Este un spectacol in care atat cei mici cat si cei mari se vor bucura de frumusetea acestor forme artistice. Cu alte cuvinte, Paharelul cu Nectar este un spectacol dedicat intregii familii. Va asteptam cu drag!, a declarat regizorul Ștefan Ruxanda.