ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Constantin Necula a postat un articol, pe tribuna.ro, în care a vorbit despre nevoia de Rusalii, într-o epocă în care ”ne umplem de energiile create ale unei lumi tehnologizate până-n cântărirea sufletului, când ne urâm prin lege și ne umilim prin contract social”.

”Suntem în plină epocă a negării Rusaliilor. La ce să ne mai trebuiască, nu-i așa, Duhul Sfânt? Acum când ne umplem de energiile create ale unei lumi tehnologizate până-n cântărirea sufletului, când ne urâm prin lege și ne umilim prin contract social, la ce să fie bun Duhul Sfânt, la ce anume mai vine și Duhul Sfânt peste noi?

Poate pentru a înțelege ce se întâmplă prin lucrarea Acestuia în lume trebuie să ne trezim înainte de știrile de groază ale dimineții, să mergem spre ale noastre în tihna pasului odihnit de o noapte cuminte. Cum să mai ceri asta omului modern, cum anume să-i motivezi așezarea în cumințenia Bisericii?

Cum să o faci când lumea din jur continuă să facă din Biserică gaura neagră a frustrărilor cu o învârtoșare vrednică de misiuni mai înalte? Personal nu îmi pierd nădejdea. Știu că fiecăruia Dumnezeu i-a dăruit un chip și că asemănarea cu El se face numai prin conlucrare cu Cel ce Este. Izolările noastre nătângi nu fac decât să-i sporească lui Dumnezeu răbdarea iar nerăbdărilor noastre inegale le trimite, tratament de vindecare, umbrirea Duhului Sfânt. Căci Rusaliile despre aceasta sunt.

(...) Rusaliile sunt darul prin care Dumnezeu reface lumea frumoasă, locuibilă, dând sens prezenței Bisericii în lume, reactivând ortodoxia de început a creației. Suntem la vremuri de sperjur ideologic și cataclism moral”.
 
Textul integral poate fi citit AICI.