ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel cum a făcut-o și vara trecută, la momentul la care maestrul Radu Beligan părăsea scena vieții, Patriarhul Daniel a ales să transmită un mesaj adresat familiei și colegilor artiști ai regretatului Ion Besoiu, actorul care a plecat dintre cei vii miercuri, la venerabilă vârstă de 85 de ani.

„Figură emblematică a scenei și ecranului, actor cu o impresionantă activitate artistică, și, în același timp, un om credincios al Bisericii Ortodoxe Române, regretatul Ion Besoiu reprezintă o grea pierdere pentru lumea artistică românească. În aceste momente de întristare pentru cei care l-au cunoscut și apreciat, vă adresăm sincere condoleanțe ș exprimăm prețuirea noastră pentru memoria sa", afirmă Patriarhul Daniel în mesaj, potrivit Basilica.ro.

Actorul Ion Besoiu a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus joi la capela Cimitirului Bellu Ortodox, pentru ca vineri să fie dus la ora 15,00 în foaierul Sălii "Liviu Ciulei" de la Teatrul Bulandra. Ion Besoiu va fi înmormântat sâmbătă, la ora 13,00, pe Aleea Artiștilor de la Cimitirul Bellu.