ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfinții Apostoli Petru și Pavel au devenit pentru noi mari dascăli ai credinței, ai pocăinței și ai misiunii, le-a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, credincioșilor prezenți miercuri la Sfânta Liturghie din Catedrala Patriarhală, scrie Agerpres.

"Acești doi mari apostoli, care s-au confruntat cu toate răutățile și împotrivirile lumii păgâne greco-romane au devenit pentru noi mari dascăli ai credinței, ai pocăinței și ai misiunii. Lucrarea lor misionară este model pentru toți slujitorii Bisericii, pentru toți misionarii creștini, pentru toți creștinii mărturisitori ai iubirii lui Dumnezeu față de noi", a spus patriarhul la slujba din ziua sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

El a explicat că acești doi sfinți apostoli s-au confruntat în Imperiul Roman atât cu religia panteistă a vremii, cât și cu aroganța filosofiei greco-romane, ori cu ostilitatea puterii imperiale.

"Cu ce s-au confruntat ei în Imperiul Roman? În primul rând cu o religiozitate panteistă, politeistă, idolatră și confuză, care confunda pe Creator cu creatura și îl făcea pe om rob al stihiilor naturii. În al doilea rând s-au confruntat cu autosuficiența și aroganța filosofiei greco-romane, care nu putea accepta Crucea și Învierea lui Hristos. (...) În al treilea rând, acești apostoli Petru și Pavel au întâlnit ostilitatea puterii imperiale. Ei nu au acceptat să aducă un cult împăratului roman ca unui zeu, fiindcă făceau distincția între Hristos Împăratul din Ceruri, Împăratul Netrecător, și împăratul roman, om trecător, muritor de pe pământ. Și se închinau numai lui Dumnezeu, nu și împăratului roman și zeilor păgâni", a spus patriarhul.

De asemenea, înaltul ierarh ortodox a menționat că Sfinții Apostoli Petru și Pavel rămân pentru noi și ca "mari rugători în Ceruri".