ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre victimele care se aflau la bordul avionului rusesc prăbușit la Soci se numără și membri ai Corului Armatei Roșii. Ansamblul Alexandrov se întrepta spre Siria, unde urma să concerteze de Crăciun pentru militarii ruși staționați acolo.

Ansamblul Aleksandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înființării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roșii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depășise demult granițele Uniunii Sovietice.

Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru finețea și puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoție, artă și înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare rusești – donara, balalaica și acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal și lemn.

Ansamblul Alexandrov a susținut cel mai recent concert la Sala Palatului din București în 9 octombrie 2016.

Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Aleksandrov l-a adunat de-a lungul existenței sale merită evidențiate câteva realizări de excepție: în anul 2004, Ansamblul a susținut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea. În 2007, Ansamblul Aleksandrov a „învins” N.A.T.O, printr-un recital de excepție care a avut loc chiar la sediul Alianței Nord Atlantice de la Bruxelles. În 2008, au fost aniversați 80 de ani de existență ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice și în aproape 60 de țări din Europa, Asia, Africa și America.