ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Introducerea obligativității vaccinării în contextul creat de pandemia de covid revine. Deși âncă de anul trecut zeci de medici, membri ai Asociației „Medici pentru consimțământ informat” avertizau că, pe lângă faptul că încalcă multiple legi naționale și convenții internaționale referitoare la consimțământul informat al pacientului, o astfel de lege ar avea un impact negativ direct asupra medicilor, actului medical și asupra relației de încredere dintre medic și pacient, actul normativ este acum repus pe tapet.

Proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătății conține o prevedere conform căreia se fac demersuri pentru vaccinarea obligatorie a populației. Legea vaccinării obligatorii a fost trimisă în Parlament de către Guvernul Tudose, informează România TV.

Vaccinarea populației ar putea deveni OBLIGATORIE. Conform paragrafului în cauză, se fac demersuri pentru adoptarea legii ce va obliga ministerul Sănătății se stabilească un calendar de vaccinare, dar și un plan multianul de achiziții de vaccinuri.
 
 
 
”Demersuri pentru adoptarea  Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației, dar și obligația autorităților, în primul rând a Ministerului Sănătății, de a desfășura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea și siguranța vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinării va fi stabilită și obligația Ministerului Sănătății de a elabora și aplica un plan multianual de vaccinări și implicit, un plan multianual de achiziții de vaccinuri”, se arată în proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătății.

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în anul 2017 de către Guvernul Tudose. Aceasta a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere în Camera Deputaților, unde s-au introdus zeci de amendamente. În forma adoptată de Senat articolul 6 prevede că vaccinarea este obligatorie pentru copii cu vaccinurile prevăzute în calendarul național de vaccinare. Dar și pentru adulți sau pentru o parte dintre ei, în situații epidemiologice speciale, stabilite de Ministerul Sănătății.
 
 

Pentru copii, potrivit dezbaterilor de până acum, ar fi vorba de vaccinurile clasice: hepatita B, difterie, tetanos, poliomelită, rujeolă, oreion sau rubeolă. Și ar urma să fie exceptați toți copiii care au contraindicații la vaccinare confirmate de un medic.

Anul trecut legea a fost dezbătută în comisiile din Camera Deputaților unde au fost depuse foarte multe amendamente și încă n-a ajuns la un vot final.

De exemplu, în Comisia Drepturilor Omului a fost eliminat articolul care prevedea pedepse pentru cei care refuză să se vaccineze și răspândesc o boală contagioasă.

Iar la Comisia de Sănătate a fost modificat alt amendament astfel încât să NU FIE interzis accesul copiilor nevaccinați în școală.

Fiul de torționar bolșevi Alexandru Rafila, cel mai vehement susținător al vaccinării obligatorii, susține că legea vaccinării ar trebui să intre în procedura de votare, pentru că a fost dezbătută suficient. Aceasta a fost promovată de Ministerul Sănătății în Parlament, însă nu a avut niciun rezultat. ”Ar trebui să intre în procedură de votare, pentru că ea a fost dezbătută suficient, a fost rapid votată și adoptată de Senat, a fost trimisă la Camera Deputaților, unde a stat doi ani, dacă nu mai mult timp. Legea este gata, practic, din primăvara anului 2016 și, de atunci, tot am așteptat ca Ministerul Sănătății să promoveze această lege în Parlament, nu s-a întâmplat. A fost promovată ulterior, dar rezultatul este cel pe care îl cunoaște toată lumea”,  a spus Alexandru Rafila.